Începe exodul la FC U. Craiova după plecarea lui Marius Croitoru. Cine este primul fotbalist care a părăsit echipa lui Adrian Mititelu

Olteanu Ștefan 13.10.2022, 16:01
Începe exodul la FC U. Craiova după plecarea lui Marius Croitoru. Cine este primul fotbalist care a părăsit echipa lui Adrian Mititelu

Plecarea lui Marius Croitoru de la FC U. Craiova are primul ecou în interiorul echipei patronate de Adrian Mititelu. David Croitoru (19 ani), fiul fostului antrenor din Bănie, și-a reziliat contractul cu FC U. Craiova.

A plecat Marius Croitoru de la FC U. Craiova, la câteva zile l-a urmat și fiul. Tânărul fotbalist și-a reziliat contractul cu echipa lui Adrian Mititelu

Plecarea lui Marius Croitoru de la FC U. Craiova i-a stricat calculele și fiului său, David Croitoru, care s-a văzut nevoit să își rezilieze contractul cu echipa finanțată de Adrian Mititelu.

În vârstă de 19 ani, David Croitoru evoluează pe postul de mijlocaș central și semnase cu FC U. Craiova în luna iulie a acestui an, la scurt timp după tatăl său. Anterior, Croitoru Jr. s-a aflat tot sub comanda părintelui, la FC Botoșani, club în cadrul căruia și-a făcut și junioratul.

„Suntem încântați să anunțăm faptul că David Croitoru este noul jucător al echipei alb-albastre. Mult succes în tricoul Științei, David”, transmitea clubul FC U. Craiova, în momentul aducerii lui David Croitoru.

Din nefericire pentru jucător, aventura sa din Bănie s-a încheiat la fel de rapid precum cea a tatălui. Potrivit Prosport.ro, în cursul zilei de miercuri conducerea clubului a avut o discuție cu David Croitoru și s-a ajuns la concluzia că cel mai bine ar fi să îi fie reziliat contractul. Cele două părți au căzut de comun acord și au semnat actele, iar tânărul mijlocaș central este din nou liber de contract.

„El talent are, e un copil cu bun simț, bine crescut. Nu e încrezut, e un băiat cu capul plecat. Încă nu sunt convins că înțelege că fotbalul e mai mult decât antrenament, e mult mai multă muncă. El asta trebuie să înțeleagă.

Dacă va înțelege că fotbalul e un efort teribil, cu sânge pe tricou, va ajunge fotbalist. Dacă nu, va fi un copil de antrenament”, declara Valeriu Iftime, în urmă cu mai mult timp, despre David Croitoru, la Digi Sport.

50.000 de euro este cota de piață a lui David Croitoru, potrivit Transfermarkt.

Adrian Mititelu îl acuză pe Marius Croitoru că i-a distrus echipa. „Ca antrenor e o mare dezamăgire pentru mine”

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Playsport.ro, Adrian Mititelu a rupt tăcerea după pleacarea lui Marius Croitoru. Antrenorul a fost cel care a dorit să îi fie reziliat contractul, însă nici finanțatorul FC U. Craiova nu credea că mai poate fi productivă această colaborare:

„Era o debandadă în lot. N-am absolut nimic cu Croitoru, nu sunt de rea credință, e un băiat extraordinar, pâinea lui Dumnezeu. Dar, ca antrenor, e o mare dezamăgire pentru mine. Mi-a adus echipa într-o stare lamentabilă.

A greșit total fizic, tactic. Nu-mi închipuiam că se poate așa ceva. El e responsabil sută la sută pentru ce s-a întâmplat. A avut libertate cum numai Pițurcă a beneficiat aici, dar felul în care a administrat lucrurile a fost deplorabil. Nu e întâmplător că echipa nu mai are vigoare. Adevărul e că am dat-o-n bară când l-am ales pe Croitoru”, a declarat Adrian Mititelu, pentru Playsport.ro.

La doar o zi după acest interviu, a venit și replica lui Marius Croitoru. Din propria perspectivă, antrenorul a spus adevărul despre momentul care a dus la despărțirea dintre el și FC U. Craiova.

Urmăriți Playsport.ro și pe