Începe Mondialul și pentru „tricolori”! Naționala României este favorita turneului

Bădulescu Silvian Cătălin Mureșanu 28.11.2022, 11:40
  • În perioada 29 noiembrie – 5 decembrie va avea loc, în Alanya (Turcia), Campionatul Mondial de Fotbal-Tenis la seniori (masculin, feminin, mixt), U21 (masculin și mixt), respectiv juniori. „Tricolorii” pregătiți de Federico Tavares țintesc, și de această dată, cele mai multe medalii ale turneului.

Naționala României, una dintre favoritele Campionatului Mondial

În perioada 29 noiembrie – 5 decembrie va avea loc, în Alanya (Turcia), Campionatul Mondial de Fotbal-Tenis.

Naționala de fotbal nu este prezentă în Qatar, dar cea de fotbal-tenis se pregătește deja pentru un nou turneu final, unde și-a propus să obțină cele mai multe medalii.

Ne dorim, ca de fiecare dată, să obținem maximum.”, afirmă Federico Tabares Tchabass, președintele FR Fotbal Tenis.

Selecționata României este favorita turneului final din Turcia care va debuta pe 29 noiembrie. Fotbalul-tenis, care combină reguli din ambele sporturi, se practică în lume de mai bine de o jumătate de secol.

„Tricolorii” au ridicat disciplina sportivă la rang de artă de la înființarea federației (1992) și până în prezent. Românii au cucerit 13 medalii de aur din 13 posibile la ultimul Campionat European, disputat între 29 martie și 5 aprilie.

Mai mult, anul trecut, la Campionatul Mondial organizat la Izvorani, cu un an întârziere din cauza pandemiei de coronavirus, românii au cucerit 11 medalii de aur din 13.

Anemaria Gherghel a fost desemnată, din nou, cea mai bună jucătoare a turneului.

Din lotul României face parte și Florin Vasile (23 de ani). Acesta a fost crescut la Centrul de Copii și Juniori al celor de la Dinamo. În perioada junioratului, a fost coleg cu Mihai Neicuțescu, Ricardo Grigore sau Robert Moldoveanu, jucători cu meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc pentru „câini”.

În Turcia, „tricolorii vor avea advresari preponderent europeni precum Franța, Danemarca, Ungaria, Italia, Moldova, Slovacia, Albania sau Cipru de Nord.

Totuși, există și naționale de pe alte continente precum Azerbaidjan, Irak, Algeria, SUA, Mexic și Pakistan. Turcia, țara gazdă, este și ea prezentă.

Naționala Albaniei învață meserie de la „tricolori”

Alături de naționala României, se pregătește în aceste zile și selecționata de fotbal-tenis a Albaniei. Aceasta este formată din jucători albanezi stabiliți în București.

Foşti sau actuali studenți în țara noastră, tinerii albanezi s-au atașat de acest sport și au participat, alături de echipa României, din 2015 și până în prezent, la toate turneele finale.

Ne bucurăm mult că putem să dăm o mână de ajutor și altor țări la care acest sport frumos nu se practică de foarte mult timp.”, a menționat același Federico Tavares.

Elsion Vaso, un cunoscut jurnalist din România, face parte din lotul albanezilor pentru turneul final din Turcia.

Fotbal-tenis, în România din anii ’60

Istoria acestui sport în țara noastră datează din a doua jumătate a secolului trecut, mai exact anii 1960.

Conform www.frft-caj.ro, site-ul federației în specialitate, se menționează că, în România, fotbal-tenisul se practică încă din anul 1970, dar nu sub această titulatură.

În București, mai exact în completul studențesc Regie, s-au organizat opt ediții ale Cupei Balaci de Tenis cu piciorul (1982-1989).

Organizatori au fost, atunci, Sabino Frederico Tavares, în colaborare cu Uniunea Studenților din România și Uniunea Studenților Străini din România.

Urmăriți Playsport.ro și pe