Început perfect pentru România la Campionatul European de canotaj. Prima medalie de aur la prima finală

Ioan Valentin Oprea 27.05.2023, 16:55
Început perfect pentru România la Campionatul European de canotaj. Prima medalie de aur la prima finală

Debut în forţă pentru delegaţia României la Campionatul European de canotaj din Slovenia. Echipajul feminin de patru rame a cucerit medalia de aur, după o cursă excelentă, încheiată cu un nou record european, de 06.22.69.

Finala de la Bled nu a fost deloc lipsită de emoţii pentru barca de patru rame, alcătuită din Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Maria Bereş. La jumătatea traseului, reprezentantele Marii Britanii aveau un mic avans, dar tricolorele au tras tare pe ultimii 500 de metri şi au izbutit să treacă primele linia de sosire. Echipajul României a încheiat, în cele din urmă cursa, la peste o secundă distanţă avans faţă de britanice.

Româncele şi-au îmbunătăţit performanţa de la Europenele de anul trecut, găzduite de oraşul german Munchen. Într-o altă formulă, fără Maria Tivodariu, tricolorele au urcat atunci doar pe ultima treaptă a podiumului. La ultimul Mondial, barca de patru rame a ratat la mustaţă obiectivul de a cuceri o medalie. Româncele au încheiat pe locul patru, la distanţă mică de poziţia a treia.

Echipajul Cozmiuc – Bejan a ajuns în finală

România are şanse la medalie şi în proba de dublu rame masculin. Echipajul format din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan s-a calificat în marea finală, după ce a încheiat pe locul secund în seria din semifinale. Tricolorii au fost devansaţi de britanicii Oliver Wynne-Griffith şi Thomas George.

Nu la fel de norocoşi au fost, în schimb, Florin Arteni şi Ciprian Tudosă, la proba de dublu vâsle. Cei doi au terminat cursa doar pe locul al patrulea şi au ratat accederea în finala A.

Formaţia de patru văsle masculin era cât pe ce să producă surpriza în finala de azi. Mihai Chiruţă, Constantin Adam, Ioan Prundeanu şi Florin-Marian Enache au trecut pe lângă podium şi au sosit la linia de sosire pe locul al cincilea.

Sursa foto: Facebook Federaţia Română de Canotaj

Urmăriți Playsport.ro și pe