Incidente grave la Atena. Un fan a fost ucis după o bătaie cruntă. UEFA a intervenit rapid și a amânat un meci din Champions League. VIDEO

Alex Matei 08.08.2023, 15:29
Incidente grave la Atena. Un fan a fost ucis după o bătaie cruntă. UEFA a intervenit rapid și a amânat un meci din Champions League. VIDEO

Au fost incidente extrem de grave la Atena, luni seară, înaintea partidei dintre AEK Atena și Dinamo Zagreb, din cadrul turului trei preliminar al UEFA Champions League.

Reprezentanții UEFA au intervenit rapid și au luat o măsură extrem de gravă, pe măsura evenimentelor petrecute pe stradă. Astfel, meciul AEK Atena – Dinamo Zagreb a fost amânat.

Câți suporteri au fost arestați și câți au fost spitalizați

Scandalul se pare că ar fi fost provocat de  suporterii croați, care la început au atacat oamenii pe stradă, în preajma stadionului. De fapt, miza golanilor era alta. Voiau o bătaie cu fanii croați. Și asta s-a și întâmplat, din păcate.

Aproape 100 de suporteri, de diferite naționalități, au fost arestați, iar opt au fost spitalizați.

Între cele două galerii s-a declanșat o bătaie extrem de dură, iar un fan de-ai grecilor, în vârstă de 29 de ani, a fost înjunghiat mortal de către un huligan croat.

Chiar dacă fanii oaspeților nu aveau voie să asiste la meci, nu mai puțin de 150 de ultrași s-au deplasat la Atena. Împreună cu mai mulți suporteri de la Panathinaikos, croații i-au atacat pe fanii celor de la AEK cu lanțuri, cuțite și cocktailuri Molotov.

Potrivit presei din Grecia, poliția a arestat nu mai puțin de 96 de huligani. Pe lângă suporterul de la AEK care a decedat, alți 8 bărbați au fost răniți și transportați de urgență la spital.

Preliminariile UEFA Champions League. Programul complet

FC Copenhaga – Sparta Praga, 21:00

Rakow – Aris, 21:00

PSV – Sturz Graz, 21:30

Klasvik – Molde, 21:45

Braga – TSC, 22:00

Olimpija Ljubljana – Galatasaray, 22:00

AEK – Dinamo Zagreb – amânat. UEFA urmează să decidă ziua și ora de start a partidei.

Urmăriți Playsport.ro și pe