Încleștare de zile mari Andreescu – Buzărnescu! Cine merge în turul următor la Australian Open

Marian Cărăvan 08.02.2021, 10:19
Încleștare de zile mari Andreescu – Buzărnescu! Cine merge în turul următor la Australian Open

A început Australian Open 2021! Primul tur le-a adus față în față pe Mihaela Buzărnescu și pe Bianca Andreescu, jucătoarea din Canada cu părinți romîni. Încleștare de zile mari Buzărnescu – Andreescu! Cine merge în turul următor la Australian Open.

Încleștare de zile mari Andreescu – Buzărnescu! Cine merge în turul următor la Australian Open

Turul inaugura al Australian Open 2021 a însemnat revenirea în competiții a Biancăi Andreescu. Sportiva din Canada cu origini românești nu mai disputase un meci oficial din octombrie 2019. Adversara sa de la Australian Open 2021: românca Mihaela Buzărnescu. Încleștare de zile mari Andreescu – Buzărnescu.

În primul set, Bianca Andreescu a dominat autoritar și s-a impus cu 6-2, făcând și două break-uri. Bianca a lovit puternic și bine plasat, iar Mihaela Buzărnescu a fost depășită de jocul canadiencei. A arătat o revenire de formă în setul al doilea și a profitat de unele ezitări ale adversarei sale. Momentul-cheie al setului secund a fost break-ul reușit de Mihaela Buzărnescu la 2-2. Jucătoarea româncă s-a impus cu 6-4 și s-a intrat în decisiv.

Un set decisiv echilibrat, în care s-a mers cap la cap până la 3-3. Din păcate pentru ea, Mihaela Buzărnescu a ratat trei mingi de break la 3-3. Bianca Andreescu a făcut 4-3 și nu a mai putut fi oprită. A câștigat setul decisiv cu 6-3 și s-a calificat în turul următor la Australian Open 2021.

Tot astăzi, în primul tur la Australian Open 2021, Irina Begu a fost eliminată de Nina Stojanovic, scor 3-6, 4-6.

Bianca Andreescu merge mai departe la Australian Open 2021
Bianca Andreescu merge mai departe la Australian Open 2021

Prima reacție a Biancăi Andreescu după victoria în fața Mihaelei Buzărnescu

Mă simt foarte bine, nu a fost deloc ușor. Sunt mulțumită de cum am luptat. Felicitări pentru Mihaela, a jucat foarte bine. Înseamnă foarte mult pentru mine această victorie, n-am jucat 15 luni, a fost greu în ultimele 15 luni. Dar acum, îmi dau seama că totul a meritat.

Am oameni minunați alături de mine, le mulțumesc și îi iubesc. Nu vreau să mă critic prea mult, pentru că a fost primul meci, dar sper că de la meciul următor să-mi ridic nivelul. Mihaela a jucat foarte bine, a avut un nivel bun, felicitări ei”, a spus Bianca Andreescu.

În turul doi, Bianca Andreescu va juca împotriva lui Su-Wei Hsieh (68 WTA), care a trecut în runda inaugurală de Tsevtlana Pironkova (137 WTA), scor 7-5, 6-2.

Urmăriți Playsport.ro și pe