Incredibil! Cum l-a ratat Barcelona pe Mbappe. ”S-a oferit singur”

George Drafta 02.06.2023, 16:31
Incredibil! Cum l-a ratat Barcelona pe Mbappe. ”S-a oferit singur”

Mbappe a fost curtat de catalani în trecut, însă mutarea sa pe Camp Nou nu s-a materializat.

Fotbalistul lui PSG nu a ales nici Real Madrid care l-a avut şi ea pe lista de achiziţii la un moment dat. Vicecampionul mondial este de 6 ani la PSG şi va mai răîmâne încă un sezon pe Parc des Princes pentru proiectul extrem de important al cuceririi Ligii Campionilor.

În vara lui 2024 va putea să plece însă liber de contract pentru că îi va expira angajamentul cu parizienii. Până atunci, detalii inedite ies la iveală legate de felul în care Mbappe a ratat şansa de a îmbrăca echipamentul blau-grana. Fostul director al Barcelonei, Javier Bordas, a vorbit despre oportunitatea irosită de ambele părţi.

Javier Bordas
Javier Bordas

Oficialul Barcelonei a intrat în contact cu celebrul impresar Mino Raiola pentru un posibil transfer al lui Mbappe pe vremea când acesta evolua la AS Monaco.

De ce a picat mutarea

„Am vorbit cu Raiola atunci și era gata să-l vândă cu 20 de milioane de euro. Dar el a vrut și un comision de 20 de milioane de euro, iar eu eram doar un simplu manager care a propus lucruri. Era o echipă tehnică care trebuia să se potrivească cu el”, a fost afirmaţia lui Bordas.

Momentul cu siguranţă este cel din vara lui 2017. Atunci, Mbappe impresionase la monegasci şi era gata de plecare. Barcelona a ales însă altfel.

Kylian Mbappe, pe vremea când se afla la Monaco, sursă foto: Imago / FedericoPestellini/Panoramic
Kylian Mbappe, pe vremea când se afla la Monaco, sursă foto: Imago / FedericoPestellini/Panoramic

„Ne-am dorit un înlocuitor pentru Neymar și Mbappé s-a oferit. Nu a vrut să se mute la Real Madrid din cauza prezenței trio-ului BBC, Benzema-Bale-Cristiano, dar Barcelona l-a preferat pe Dembele, iar apoi pe Coutinho”, povesteşte Bordas.

A scris istorie la Paris

Mbappe a rămas până la urmă în Ligue 1. Şi a optat pentru PSG, iar de atunci a ajuns o vedetă de prim rang a fotbalului mondial. A devenit campion mondial şi a mai jucat încă o finală la ediţia din Qatar, de la finalul anului trecut. Are în total 221 de goluri în 259 de meciuri pentru campioana din Hexagon, fiind cel mai bun marcator al clubului din toate timpurile.

Photo by Eurasia Sport Images/ Imago
Photo by Eurasia Sport Images/ Imago

Mbappe a fost aproape de o mutare la Real Madrid vara trecută. Când totul părea că se va perfecta, Mbappe a ales să continue la PSG, semnând prelungirea acordului cu formaţia din capitala Franţei.

Urmăriți Playsport.ro și pe