Incredibil! Deși este suspendată, Simona Halep termină anul pe un loc WTA surprinzător!

Radu Bordei 09.11.2022, 11:45
Incredibil! Deși este suspendată, Simona Halep termină anul pe un loc WTA surprinzător!

Simona Halep este suspendată după ce a fost depistată cu roxadustat, dar în ierarhia WTA tot ocupă o poziție importantă. Forul internațional a eliberat ierarhia pentru acest final de an. Mai mult ca sigur lucrurile se vor schimba în 2023.

Locul ocupat de Simona Halep la final de 2022. Românca își atinsese primul obiectiv

WTA a anunțat clasamentul la final de an și Halep încă mai figurează deși a fost suspendată până la soluționarea cazului de dopaj. Fostul lider mondial ocupă locul 10, exact ce își propusese la început de an. Atunci, Simona mărturisea că revenirea în top 10 și un trofeu major sunt ultimele obiective în tenis. Din păcate există șanse ca românca să nu mai aibă oportunitatea să se lupte pentru un titlu de Grand Slam, pentru că suspendarea riscă să se prelungească pentru mai mulți ani, care ar echivala cu sfârștiul carierei.

Pe primul loc se află poloneza Iga Swiatek, lider detașat. Iar podiumul este completat de Ons Jabeur și de Jessica Pegula. Lucrurile se vor schimba cu siguranță la începutul anului viitor, după primele partide din 2023. Simona nu va putea lua startul la competiții. 

Halep, apărată de o altă fostă mare jucătoare din circuit

Australianca Ashleigh Barty, fost număr unu mondial WTA, a vorbit despre situația nefericită în care se află jucătoarea română de tenis.

Câștigătoare a trei Grand Slamuri de-a lungul carierei, Barty spune că Simona Halep se numără printre puținele prietene pe care le are în circuit. Fostul lider mondial din tenisul feminin a mărturisit că păstrează în continuare legătură cu marea noastră campioană, în ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat.

Australianca a lăsat să se înțeleagă că jucătoarea de la malul mării nu ar fi fost în stare să consume cu bună știință o substanță interzisă de Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD).

Simona Halep este o prietenă incredibilă pe care o am. Este una dintre cele mai oneste persoane, dar, evident, nu pot comenta. Tot ce pot să spun este că Simona este una dintre cele mai bune persoane. Este dificil să spun altceva. Am vorbit cu ea, am vrut să văd ce mai face ca om.”, a declarat Ashleigh Barty.

Ashleigh Barty a împlinit în primăvara acestui an frumoasa vârstă de 26 de ani. Ea a decis să se retragă din sportul alb înainte să își sărbătorească ziua de naștere, iar acum lucrează la una dintre cele mai mari companii din Australia.

Sunt atât de fericită şi sunt atât de pregătită. Şi ştiu doar în momentul de faţă în inima mea, pentru mine ca persoană, asta este corect.”, a Barty ea într-un videoclip postat pe rețelele de socializare.

Urmăriți Playsport.ro și pe