Infantino a fost reales președinte al FIFA pentru încă un mandat de 4 ani

Catinca Giosanu 16.03.2023, 15:16
Infantino a fost reales președinte al FIFA pentru încă un mandat de 4 ani

Gianni Infantino îi calcă pe urme lui Răzvan Burleanu. Italo-elveţianul a fost reales președinte al FIFA, ceea ce înseamnă că oficialul își va păstra scaunul încă 4 ani. Oficialul nu se mulțumește însă cu atât. El a sugerat că ar merita să fie președinte „pentru totdeauna”.

Gianni Infantino, reales în funcția de președinte FIFA la al 73-lea Congres

Gianni Infantino va conduce forul mondial încă patru ani (2023-2027). El a fost reales prin aclamaţie de către cei 211 de delegaţi ai federaţiilor membre FIFA, la fel ca în 2019.

Reales în 2019 prin aclamații, Infantino și-a păstrat scaunul și acum. La Kigali, capitala Rwandei, în cel de-al 73-lea Congres FIFA, reprezentanții celor 211 federații mondiale, inclusiv Răzvan Burleanu, l-au aplaudat încă o dată în semn de confirmare. „Un ropot de aplauze”, a transmis jurnaliștii de la RMC Sport.

Dacă lucrurile merg cum trebuie, oficialul va rămâne la șefia FIFA până în 2031. Italianul a mărturisit că ar vrea mai mult, chiar dacă se află la al treilea mandat.

Italianul se vrea președinte „pentru totdeauna”

Infantino a spus într-o declarație că perioada 2016-2019 nu poate fi înregistrată ca mandat, pentru că a fost incomplet. Interesant este că el nu a avut contracandidat, la fel ca Răzvan Burleanu, care este preşedinte al FRF din martie 2008.

Jurnalistul Rob Harris a atras atenția asupra faptului că Infantino ia în calcul varianta de a rămâne liderul FIFA „pentru totdeauna”. Cel mai probabil, el a făcut această afirmație datorită câștigurilor financiare de care se bucură organismul internațional în această perioadă. Oficialul italian a subliniat, totuși, că a vrut ”doar alt mandat de patru ani”.

Vom trece de la 7 miliarde de dolari, rețeta ciclului 2019-2022, la 11 miliarde, în următorul”, a transmis avocatul.

Nu poți câștiga asemenea sume dacă nu ești o organizație puternică, solidă, și dacă nu ai încrederea tuturor.”, a mai spus oficialul.

Ce promisiuni le-a făcut Infantino iubitorilor de fotbal

Infantino nu a fost zgârcit în promisiuni. El a promis că va face modificări importante care îi vizează pe juniori. De asemenea, a vorbit despre turneul intercontinental al naționalelor din luna martie.

Vom schimba și la juniori. Mondialul U17, și la băieți, și la fete, se va disputa în fiecare an, în loc să se joace din doi în doi, și vor fi mai multe echipe implicate.

Am discutat și de World Series FIFA, turneul intercontinental al naționalelor pentru luna martie, în anii pari fără Cupă Mondială, pentru a vedea înfruntându-se formații din diferite confederații.”, a punctat președintele FIFA.

Urmăriți Playsport.ro și pe