Infern pentru România în grupa pentru Campionatul Mondial de handbal. Cum se vor descurca tricolorele fără Cristina Neagu

Giosanu Catinca 13.08.2021, 20:57
Infern pentru România în grupa pentru Campionatul Mondial de handbal. Cum se vor descurca tricolorele fără Cristina Neagu

România va avea o misiune extrem de dificilă în grupa pentru Campionatul Mondial de handbal. Tricolorele vor fi nevoite să se descurse fără Cristina Neagu. Aceasta din urmă a anunțat că nu va reveni decât la anul. Până atunci, Adrian Vasile trebuie să le dea un impuls jucătoarelor sale, dar și să le facă să aibă mai multă încredere în ele.

Naționala feminină de handbal a României, pusă la încercare

În urma tragerii la sorţi a fost stabilită componenţa celor opt grupe la CM 2021, din Spania. România va evolua în grupa C, cu Norvegia, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, precum şi două echipe asiatice, care vor ocupa locurile 3-4 la competiţia continentală de luna viitoare (15-25 septembrie, Iordania).

Deocamdată, Norvegia este cea mai puternică echipă din grupa noastră de la turneul final programat în luna decembrie, primul cu 32 de formații la start. Asta înseamnă că România va avea o misiune infernală la Mondialul de handbal feminin. Unii estimează că șansele de calificare în sferturi sunt aproape nule.

Reamintim că în ultimul meci disputat cu Norvegia, România a cedat la opt goluri diferenţă, la turneul preolimpic din Muntenegru. Cu toate astea, selecţionerul Adi Vasile este încrezător că echipa pe care o va alcătui pentru CM, cu multe jucătoare tinere, va face faţă cu brio competiţiei.

”Câteva fete nu vor mai fi la lot, Cristina Neagu va reveni doar la anul”

Adrian Vasile a făcut câteva declaraţii cu privire la componenţa lotului pentru Campionatul Mondial din acest an. Antrenorul naţionalei de handbal feminin a explicat că vor fi multe schimbări la nivel de lot, dar priveşte acest aspect ca pe un plus pentru viitor.

Ne-am întâlnit constant și îmi place să jucăm împotriva celor mai buni. Mă inspir mult din handbalul lor. Sunt aceea echipă pe care toată lumea vrea să o bată. Meciul cu Norvegia de la Turneul Preolimpic a fost unul dintre cele mai bune ale României pe faza de atac, gândindu-ne la câte goluri am reușit să le marcăm pe atacul pozițional. Evident, nemaifiind Cristina, lucrurile se vor schimba.”, a spus Adi Vasile, selecționerul echipei naționale feminine de handbal a României.

Oficialul a explicat că are o strategie pentru ca absența Cristinei Neagu să nu afecteze evoluția echipei sale.

Sunt câteva modificări pe care le-am făcut. Câteva fete care nu vor mai fi la lot, Cristina Neagu va reveni doar la anul. Vom avea multe jucătoare tinere, pe care trebuie să le facem să creadă de la etapă la etapă şi să le pregătim să atingă un vârf de formă la borna intermediară Paris 2024.”, a completat selecționerul.