Înfrângere dramatică pentru Minaur Baia Mare în finala mică a EHF European League. Româncele au pierdut la aruncările de la 7 metri

Robert Zanfir / 15.05.2022, 19:58
Înfrângere dramatică pentru Minaur Baia Mare în finala mică a EHF European League. Româncele au pierdut la aruncările de la 7 metri

Minaur Baia Mare a pierdut la aruncările de la 7 metri medaliile de bronz din EHF European League. Româncele au terminat la egalitate, 24-24, cu Herning-Ikast, dar danezele s-au impus cu scorul de 5-4 la aruncările de departajare.

Minaur Baia Mare termină sezonul european pe locul 4. Româncele nu au reușit să repete decât parțial performanța de anul trecut. Atunci, Minaur s-a clasat pe locul 3 și a obținut medaliile de bronz în urma unui Final Four organizat chiar la Baia Mare.

Baia Mare a pierdut finala mică din EHF European League

Învinsă de Viborg în semifinale, 24-28, Baia Mare nu a mai găsit resursele pentru un ultim atac asupra medaliilor din a doua competiție din handbalul european feminin, după Liga Campionilor.

Jucătoarele lui Raul Fotonea au dat peste danezele de la Herning-Ikast, care au pierdut la limită în semifinale, 33-34 cu echipa germană Bietigheim.

Româncele au egalat în timpul regulamentar în ultimele secunde. S-a terminat 24-24, dar danezele au fost mai puternice mental la aruncările de la 7 metri. Herning-Ikast s-a impus cu 5-4 și s-a clasat pe locul 3.

Popa, Laslo, Fujita și Lavko au marcat pentru Minaur, iar Frey, Friis, Axner, Bakkerud și Hougaard pentru Herning-Ikast. Burlachenko a fost singura care a ratat la loviturile de departajare.

La partida din Viborg au asistat aproape 1700 de oameni.

Pentru marele trofeu din EHF European League se vor bate Viborg și SG BBM Bietigheim. Viborg, gazda F4 în 2022, este de trei ori câştigătoare a Champions League, ultima dată în 2010, şi tot de trei ori a fostei cupe EHF, ultima dată în 2004. Danezele sunt neînvinse în acest sezon european.