Înfrângere incredibilă pentru dinamovişti! Roş-albii au ratat şansa de a deveni lideri în Divizia Naţională

George Drafta 24.12.2022, 00:09
Înfrângere incredibilă pentru dinamovişti! Roş-albii au ratat şansa de a deveni lideri în Divizia Naţională

În etapa a 12-a din cadrul grupei B a Diviziei Naţionale de Baschet Masculin, dinamoviştii au întâlnit codaşa Laguna Bucureşti.

Cu 10 înfrângeri din 10 meciuri, gazdele păreau victime sigure în faţa trupei din Ştefan cel Mare. Care se afla pe poziţia secundă în campionat înaintea acestui duel. Însă partida a fost una extrem de echilibrată. Iar rezultatul final a reprezentat o mare surpriză.

Lanterna roşie a acestei grupe a început în forţă, iar după primele 10 minute ale confruntării îşi „procurase” un avantaj de 8 puncte pe tabelă. Până la pauza mare, diferenţa nu a scăzut semnificativ. Şi doar în sfertul cu numărul 3 dinamoviştii păreau că îşi iau rolul în serios.

23-16 a fost scorul penultimului act, rezultat care a adus egalitatea pe tabelă înaintea ultimelor 10 minute ale disputei. Însă balanţa nu s-a putut înclina după al patrulea sfert, unde echilibrul s-a menţinut. Astfel că jocul s-a decis în prelungiri.

Acolo unde „rechinii” s-au dovedit mai inspiraţi. Şi au oferit una dintre marile surprize ale acestui sezon. Ei s-au impus până la urmă cu 78-77 şi au păstrat punctele în Berceni.

Eşec foarte greu de digerat

Chiar dacă au câştigat, cei de la Laguna nu au putut părăsi ultimul loc al clasamentului. Cu o singură victorie ei se află în spatele celor de la CSM Focşani. În schimb, dinamoviştii au ratat ocazia de a fi lideri. Măcar până la jocul pe care urmează să îl dispute cei de la BC Timişoara. A fost a patra înfrângere a sezonului pentru Dinamo, care va fi depăşită în clasament şi de CSM Oradea, care are două meciuri mai puţin disputate.

Într-un alt meci disputat astăzi, dar în Grupa A, campioana Universitatea Cluj a suferit primul eşec al sezonului, fiind învinsă de Rapid cu scorul de 88 la 83 chiar în oraşul ardelean. În al treilea meci programat vineri, Athletic Constanţa a defilat la Galaţi şi a câştigat în disputa cu Municipal, scor 94-81.

După acest eşec al clujenilor, alb-negrii sunt pe poziţia a treia, la două puncte în spatele echipelor aflate la egalitate în fruntea clasamentului. Este vorba despre Petrolul Ploieşti şi Rapid. Echipa pregătită de Mihai Silvăşan are totuşi două meciuri mai puţin disputate şi chiar dacă le va pierde va ajunge la acelaşi număr de puncte cu cele care o devanseză în acest moment.

Partidele disputate pe 23 decembrie nu sunt ultimele din acest an. Etapa a 12-a continuă săptămâna viitoare, iar ultimul joc va fi o restanţă din etapa 9-a, programată în penultima zi din 2022.

Urmăriți Playsport.ro și pe