Ingineria prin care Gigi Becali vrea să fenteze regulamentul FRF și să-l lase pe Mihai Pintilii pe bancă

Bordei Radu 28.11.2022, 17:35
Ingineria prin care Gigi Becali vrea să fenteze regulamentul FRF și să-l lase pe Mihai Pintilii pe bancă

Gigi Becali nu renunță la ideea de a-l lăsa pe Mihai Pintilii antrenor la echipă. Pentru că regulamentul nu îi permite fostului mijlocaș să antreneze până nu obține diploma PRO. Chiar și așa, cei de la FCSB au găsit soluția ca Pintilii să fie alături de jucători.

Soluția găsită de Gigi Becali pentru ca Mihai Pintilii să pregătească în continuare echipa. „Să stea toți liniștiți”

După ce șeful Școlii de antrenori de la FRF a comentat cazul Pintilii și le-a reproșat celor de la FCSB că nu respectă regulamentul, Mihai Stoica a oferit replica. Managerul FCSB a anunțat pe toată lumea cum va proceda vicecampioana României.

Mihai Pintilii va sta pe bancă din postura de delegat al clubului. Deci nu trebuie să se mai agite nimeni, nu mai trebuie să se sesizeze domnul Burchel. Am înțeles că a declarat că la FRF nu există cerere de la club pentru o derogare pentru Mihai. Valeriu Argăseală a vorbit cu domnul Burchel. Acesta l-a îndrumat spre Comisia Juridică. Valeriu Argăseală a vorbit la Comisia Juridică şi am primit dispensa asta, pentru că altfel arbitrii nu îl lăsau să stea pe bancă.

Dar nu mai are niciun rost să vorbim despre acest subiect, pentru că vom avea un antrenor cu licență PRO, absolvent al celebrei şcoli de antrenori din România. Deci nu mai trebuie să facă nicio întâmpinare sau altceva, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

Mihai Pintilii mai are de așteptat să fie antrenor la FCSB. „Peste un an jumătate va fi antrenor calificat”

Lucian Burchel, directorul Școlii de Antrenor, din cadrul FRF, a intrat la Playsport Live pentru a lămuri situația lui Mihai Pintilii.

Eu am o apreciere mare pentru Pintilii. Este un fost jucător de mare calitate și acum urmează cursurile de a deveni antrenor. El va fi într-un an jumătate antrenor calitate, acum nu are cum. În același timp Mihai urmează cursurile de licență UEFA B, în Moldova. Acolo poate să urmeze aceste cursuri fără să aibă calificarea de antrenor. La noi, ca să obții o licență UEFA A sau PRO, trebuie să ai calificarea de antrenor. Aici se angajează calificarea nu licența, aceea este cum ar veni supraspecializare. Cu o licență UEFA dobândești dreptul să stai pe bancă la un anumit nivel al fotbalului, a precizat oficialul

Acesta s-a declarat surprins că Pintilii a fost antrenor interimar la meciurile cu Rapid și FCU Craiova.

Mihai nu are nici calificare, nici licență UEFA. Chiar dacă ar avea licența UEFA B, tot nu ar putea sta ca antrenor principal. O va face când va avea calificare și apoi va urma cursul normal de licențiere, adică licența A și apoi PRO. Eu nu cred că cei de la FCSB vorbesc serios când îl consideră pe Pintilii antrenor interimar, noi nu avem nicio cerere în acest sens. UEFA i-a permis să stea pe bancă cu West Ham, dar regulamentele noastre nu permit așa ceva. Chiar am verificat, dar nu există nicio cerere din partea clubului FCSB. Nu știu cum a stat pe bancă, repet, nu există o cerere oficială din partea clubului.

Eu sunt obligat să fac o sesizare la Comisia Juridică și ei vor face lumină” a comentat Lucian Burchel, directorul Școlii de Antrenori FRF.

Urmăriți Playsport.ro și pe