Înlocuitorul ideal. Răzvan Raț știe cine-i va moșteni postul de fundaș stânga la EURO 2024: „Arată foarte bine!”. Exclusiv

Alex Matei 20.11.2023, 20:24
Înlocuitorul ideal. Răzvan Raț știe cine-i va moșteni postul de fundaș stânga la EURO 2024: „Arată foarte bine!”. Exclusiv

Răzvan Raț a urmărit cu sufletul la gură meciul dintre Israel și România, care i-a propulsat pe „tricolori” la EURO. Într-un interviu oferit pentru PlaySport LIVE, emisiune moderată de către Ioana Cosma, fostul căpitan al naționalei a vorbit despre jucătorii în care are încredere că vor face o treabă excelentă pe poziția de apărător stânga.

Răzvan Raț crede că Bancu și Borza vor face o treabă excelentă la EURO. Cea mai mare încredere pare să aibă în tânărul Borza, de la Rapid București, un fundaș stânga autentic, e de părere fostul superstar de la Șahtior, dorit la un moment dat de Real Madrid.

„Am spus-o de foarte multe ori, Borza arată foarte bine ca fundaș pur-stânga. Există Bancu, care e un hibrid, o combinație de fundaș cu mijlocaș. Mai departe cred că ar fi jucători, dar cei doi sunt jucători care vor face parte din lotul de la European”, a comentat Răzvan Raț luni seara, la PlaySport LIVE.

Răzvan Raț: „Asta e responsabilitatea lui Edi”

Fostul căpitan al României de la EURO 2016 a dezvăluit cât de multă presiune există și pe umerii jucătorilor din tribune sau de pe bancă, ce nu apucă să joace pe cât de mult și-ar dori la națională.

„Cu siguranță există o frustrare a jucătorilor care nu joacă. ‘Rasa’ asta de fotbaliști e foarte subiectivă. Noi tot timpul am fost subiectivi. Și dacă nu joci, ești important pentru echipă. Dar nu toată lumea asimilează asta. Atmosfera la echipa națională trebuie să fie bună, asta e responsabilitatea antrenorului„, a mai punctat Raț.

Răzvan Raț avertizează: „Vom avea un turneu final greu, asta e clar”

Fostul fundaș stânga a urmărit meciul cu Israel cu mari emoții după ce echipa gazdă a înscris în startul partidei. În plus, el a avertizat băieții din lotul lui Edi că turneul din Germania va fi crâncen.

„Acasă, în pat (n.r. – a urmărit meciul Israel – România 1-2). Nu eram extrem de îngrijorat înainte de meci. Chiar dacă Israel a scos un egal cu Elveția. Mai îngrijorat am fost după minutul 2. Totuși, România a arătat că nu a lăsat garda jos.

După rezultate, campania este una reușită, pentru că ne-am calificat. Vedem mai departe dacă ne calificăm de pe primul loc sau nu. O să avem o perioadă până la EURO în care trebuie să ne pregătim, jucătorii trebuie să joace constant la echipele de club și să o facă bine. Vom avea un turneu final greu, asta e clar”, a mai povestit Răzvan Raț.

Urmăriți Playsport.ro și pe