Înlocuitorul lui Ronald Koeman la FC Barcelona vine din campionatul Franței. Cu cine negociază catalanii

Ștefănescu Dragoș / 25.09.2021, 08:53
Înlocuitorul lui Ronald Koeman la FC Barcelona vine din campionatul Franței. Cu cine negociază catalanii

Plecarea lui Leo Messi de la Barcelona se resimte foarte mult în jocul echipei catalane. După mai multe meciuri neconvingătoare, conducerea clubului pare decisă să schimbe antrenorul. Joan Laporta a demarat deja negocierile cu înlocuitorul lui Ronald Koeman la FC Barcelona.

Barcelona, echipă de pluton în La Liga

După ce starul argentinian Leo Messi a plecat de la Barcelona, clubul catalan se zbate în mediocritate.. Rezultatele obținute în ultimele partide sunt de-a dreptul dezastruoase pentru pretențiile echipei de pe ”Camp Nou”. Înfrângerea usturătoare de pe teren propriu cu Bayern Munchen, scor 0-3 dar și cele două remize din campionat contra unor echipe modeste, Granada și Cadiz, au adus neliniștea la Barcelona. În urma rezultatelor slabe, conducerea clubului catalan pare decisă să-l demită pe antrenorul Ronald Koeman.

Olandezul a primit un ultimatum prin care mai are la dispoziție următoarele 4 meciuri pentru a dovedi că este omul care poate reconstrui echipa. În cazul demiterii lui Koeman, conducerea Barcelonei are în vedere mai mulți tehnicieni. Printre numele vehiculate se află Roberto Martinez, Andrea Pirlo, Antonio Conte, Philippe Cocu, Joachim Low şi Xavi Hernandez. Conform presei, favorit pentru înlocuirea lui Koeman pare să fie Roberto Martinez.

Martinez este în prezent selecționerul naționalei Belgiei, pe care o conduce de 5 ani. Conform cotidianului Het Laatste Nieuws, tehnicianul spaniol ar urma să ia o decizie în privința viitorului său, după turneul Final Four al Ligii Naţiunilor, programat luna viitoare.

Înlocuitorul lui Ronald Koeman la FC Barcelona

Potrivit celor de la RMC Sport, conducătorii Barcelonei au avut o nouă întrunire în care s-a discutat înlocuirea lui Ronald Koeman. În urma discuțiilor, pe lista catalanilor a apărut numele antrenorului Oscar Garcia. În prezent acesta este antrenorul echipei Reims, ocupanta locului 15 în campionatul francez.

Problemele financiare de la Barcelona sunt foarte mari, iar aducerea unui antrenor fără cotă deosebită ar fi o economie importantă pentru catalani. Oscar Garcia are la Reims un salariu între 2 și 2,5 milioane de euro pe an. Dacă ar fi adus pe banca tehnică a Barcelonei ar urma să aibă un salariu puțin mai mare. Totuși, catalanii ar trebui să plătească mult mai puțin decât lui Ronald Koeman. Olandezul primește 8,7 milioane de euro pe an ca antrenor al Barcelonei.

Un alt atu al lui Garcia este și faptul că a evoluat atât ca jucător dar și ca antrenor la Barcelona. Spaniolul a fost format de clubul catalan și a jucat 6 sezoane la prima echipă. Ulterior, în perioada iulie 2010 – iunie 2012, Garcia a antrenat echipa secundă a clubului, acesta fiind debutul spaniolului în antrenorat.

Oscar Garcia este antrenorul lui Reims din iunie 2021. În cariera sa, spaniolul a mai antrenat echipele Maccabi Tel Aviv, Brighton, Watford, Salzburg, Saint Etienne, Olympiacos și Celta Vigo.

Garcia a câștigat până acum 5 trofee ca antrenor. În perioada în care o antrena pe Maccabi Tel Aviv a cucerit titlul în Israel. Pe banca tehnică a celor de la Salzburg a cucerit două titluri și două cupe ale Austriei.