Întâlnire de gradul zero pentru Simona Halep. „Preferatul” său sosește în România pentru a pregăti sezonul de zgură

Gabriel Peneș 12.04.2021, 10:35
Întâlnire de gradul zero pentru Simona Halep. „Preferatul” său sosește în România pentru a pregăti sezonul de zgură

Întâlnire de gradul zero pentru Simona Halep. „Preferatul” său sosește în România pentru a pregăti sezonul de zgură. Antrenorul Darren Cahill va sosi, astăzi, la București. Tehnicianul australian îi va fi alături numărului 3 mondial la turneele ce vor avea loc pe suprafața ei favorită.

Întâlnire de gradul zero pentru Simona Halep

Sezonul pe zgură din circuitul WTA e gata să înceapă. Întâlnire de gradul zero pentru Simona Halep. Antrenorul Darren Cahill (55 de ani) va ajunge în România, astăzi, pentru a pregăti împreună cu Simo perioada încărcată cu turnee ce urmează, scrie gsp.ro. În mod normal, numărul 3 mondial va lua startul la 4 competiții ce se vor desfășura pe suprafața ei preferată de joc. Ele vor avea loc la Stuttgart (19-25 aprile), Madrid (29 aprilie-8 mai) și Roma (10-16 mai), culminând cu Rolland Garros (30 mai-13 iunie).

De curând WTA a desemnat-o pe Simona Halep (29 de ani) drept „regina turneelor pe zgură”. Forul mondial a calculat rezultatele din ultimele 5 sezoane ale tuturor jucătoarelor din circuitul mondial. Halep a ocupat prilul loc, cu 1.500 de puncte mai mult decât a doua clasată, belgianca Kiki Bertens. În 2020, Halep a câştigat două titluri pe zgură, la Praga şi la Roma, iar în ultimii 5 ani şi-a mai trecut în palmares titlul la Roland Garros (2018), două trofee la Madrid (2016, 2017), dar a jucat şi o finală la Roland Garros (2017), două la Roma (2017, 2018), una la Madrid (2019), având şi un sfert de finală la Madrid (2018) şi altul la Roland Garros (2019). Românca are un procentaj de 74,3% victorii în carieră pe această suprafaţă.

Întâlnire de gradul zero pentru Simona Halep. „Preferatul” său sosește în România pentru a pregăti sezonul de zgură
Întâlnire de gradul zero pentru Simona Halep. „Preferatul” său, antrenorul Darren Cahill, sosește în România pentru a pregăti sezonul de zgură

„Preferatul” său sosește în România pentru a pregăti sezonul de zgură

Problema cea mai mare o reprezintă, din păcate, situația medicală a Simonei. Ea s-a retras din echipa României de Fed Cup, actuala Billie Jean King Cup. Halep urma să fie liderul tricolorelor în partida contra Italiei, ce va avea loc în 16 și 17 aprilie, la Cluj. Problema la umărul drept ce a forțat-o să abandoneze și la Miami Open se pare că încă nu a fost rezolvată. Nu mai vorbim despre vechile probleme la spate, care au chinuit-o inclusiv în timpul Australian Open. Halep a fost nevoită să declare forfait, ulterior, la turneele de la Doha și Dubai.

Practic, de la sfertul de finală pierdut în fața Serenei Williams, la Melbourne, Halep nu a mai jucat decât o partidă la simplu. Cea în care a învins-o pe Caroline Garcia, în turul 2 de la Miami. Darren Cahill va superviza pregătirea Simonei pentru sezonul european pe zgură. Australianul are, el însuși probleme cu administrarea vaccinului anti-Covid 19. El s-a plâns de faptul că e greu să stea 3 săptămâni, până la rapel, într-o singură țară. Cahill nu știa dacă o doză administrată în SUA, unde se afla la acel moment, ar fi recunoscută și în alte țări, precum România.

Este greu să rezolvi perioada de 3 săptămâni între doze, având în vedere că noi călătorim mult. Dar nu voi ezita când voi găsi o soluție. Problema mea că nu voi fi în Statele Unite peste două săptămâni. Călătoritul dintr-o țară în alta îngreunează situația. Dacă fac prima doză în SUA, nu știu dacă a doua o pot face, să zicem, în România, și dacă va fi recunoscută. Eu voi fi în România pentru o ajuta pe Halep să se pregătească pentru sezonul pe zgură”, a explicat Cahill pe Twitter

 

Urmăriți Playsport.ro și pe