Întâmplare fabuloasă cu Ion Țiriac și fiul său: i-a promis că îi dă o mașină când era adolescent, dar i-a oferit-o după 20 de ani

Giosanu Catinca / 01.10.2021, 22:35
Întâmplare fabuloasă cu Ion Țiriac și fiul său: i-a promis că îi dă o mașină când era adolescent, dar i-a oferit-o după 20 de ani

Ion Țiriac a povestit o întâmplare fabuloasă cu fiul său, care a avut loc cu mult timp în urmă. Miliardarul român i-a promis moștenitorul său că îi dă o mașină când era adolescent, dar i-a oferit-o abia după 20 de ani.

Întâmplare fabuloasă cu Ion Țiriac

Ion Țiriac are o colecție impresionantă de mașini. Colecția sa include circa sute de mașini și motociclete, produse începând cu anul 1899, 150 dintre acestea fiind expuse în galerie. Țiriac are, printre altele, un Ferrari Monza SP2, evaluat la aproximativ două milioane de euro, și un Aston Martin identic cu cel condus de James Bond, în celebra serie de filme.

Deși are o avere impresionantă, miliardarul român nu i-a oferit totul pe tavă fiului său cel mare. Omul de afaceri a povestit că l-a pus pe Țiriac Jr să-și aleagă oricare dintre bijuteriile pe roți aflate în colecția sa fabuloasă! Întâmplarea a avut loc în perioada în care iubitul Soranei Cîrstea avea 15 ani. Și nu oricum, ci cu o condiție. Tânărul urma să intre în posesia ei la vârsta de 35 de ani.

Feciorului meu, când a avut 15 ani, vorbesc serios, îi zic: ‘Bă, ia și tu una, dă-le dracu! Care vrei tu!’ Zice: ‘Asta!’. ‘Bun, când oi avea 35 de ani, vii la mine și o iei!’.”, a povestit Ion Țiriac în cadrul unui eveniment în care și-a prezentat cea mai nouă achiziție, un Porsche 911 Targa 4S, evaluat la aproximativ 200.000 de dolari.

Țiriac, despre noua bijuterie: ”Numai inscripția a costat cât o Dacie”

Este greu de crezut, dar în ziua de 22 septembrie 2011, Țiriac jr s-a dus la tatăl său și i-a spus:

‘Cheile!’. Care chei, mă, ce chei? ‘Cheile!’ Și mi-a luat-o! Dar sunt obișnuit cu treburile astea, cu luatul! Cu datul e mai greu!”, a completat miliardarul român.

În jur de 350 de automobile de lux se află în galeria Țiriac Collecțion. Și toate sunt înmatriculate! Pe unele dintre ele omul de afaceri le și conduce din când în când.

Porsche 911 Targa 4S este evaluat la aproximativ 200.000 de dolari, iar cei 450 de cai putere pot propulsa mașina la 100 de km/h în doar 4,4 secunde, cu o viteză maximă de 300 de km/h.

Acest exemplar Porsche este produs în 2020, într-o serie destul de limitată, de 992 de unități. Am ținut ca această ediție să aibă un exponat aici, în România, la Țiriac Collection. Numărul 007 era a lui James Bond, 008 al nu știu cui, eu am primit numărul 009, corelat zilei mele de naștere.

Ar trebui să mi-o semnezi în aur, i-am spus lui Porsche. Mi-a răspuns că ei nu fac treburi de acestea, ei fac doar mașini foarte bune. Semnături pot să îmi dea, dar nu gratis. Şi de atunci am eu de fiecare dată plăcuța, iar cand iese o mașină nouă pentru Țiriac Collection, domnul Porsche o personalizează. Numai inscripția de pe scaune a costat aproape cât o Dacie”, a declarat Ion Țiriac.