Interesele majore din jurul cazului Simonei Halep. Fostul șef al handbalului românesc, declarație curajoasă: „De aici consecințe care nu au nimic de a face cu sportul”

Radu Bordei 28.10.2022, 15:33
Interesele majore din jurul cazului Simonei Halep. Fostul șef al handbalului românesc, declarație curajoasă: „De aici consecințe care nu au nimic de a face cu sportul”

Depistarea Simonei Halep cu Roxadustat, o substanță interzisă de WADA, a stârnit numeroase discuții în jurul acstui caz. Mai multe nume importante din sportul au sărit să o sprijine pe campioana noastră. Aceasta pretinde că nu a ingerat substanța cu bună știință.

Alexandru Dedu sare în apărarea Simonei Halep. Ce crede fostul președinte de la Federația de Handbal

La fel ca și George Cosac, președintele interimar al Federației de Tenis, Alexandru Dedu vine și el cu o teorie în scandalul care a cuprins sportul românesc. Fostul mare handbalist nu crede că Simona s-ar fi dopat și acuză interesele din tenisul de perfromanță.

Am fost surprins să aud acest lucru, nu prea îmi vine să cred că Simona a făcut asta. Am văzut și declarațiile lui George Cosac, el știe mai bine ce se petrece în tenis. Sunt interese majore la acest nivel, așa este în fiecare sport. Tenisul este o fabrică de bani și de aici apar consecințe și elemente care nu au nimic de-a face cu sportul, a declarat actualul manager al celor de la Corona Brașov

Cosac: „Aș da cu tunul la Academia lui Patrick Mouratoglou!”

George Cosac îi ia apărarea Simonei Halep în cazul de dopaj în care a fost implicată. Românca a fost suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv cu roxadustat, o substanță interzisă de WADA. Acesta crede că sportive a greșit când a renunțat prea ușor la toți membrii din vechea echipă pentru a merge doar cu oamenii recomandați de Mouratoglou.

„ Ea este cea care își plătește antrenorul și este propriul stăpân. Dacă la celelalte discipline sportive, sportivii reprezentativi au antrenori plătiți de federații sau de către echipele de club, ei bine Simona este cea care își bagă mâna în buzunar și își plătește antrenorul, preparatorul, deci tot staff-ul tehnic într-un cuvânt. Deci a fost strict decizia ei, ea a hotărât cum va face.

Eu cred că cel puțin în echipa sa trebuia să rămână o persoană și aceea este Teo Cercel. Mai departe fizeoterapeut, antrenori, depinde de feelingul sportivului, de chimia pe care sportivul o are cu respectivul conducător, cu respectivul antrenor.

Ca român, ca apropiat al familiei și al Simonei, aș merge mai departe, aș da cu tunul la Academia Mouratoglou dacă aș ști că intenționat a fost făcută treaba asta. Totuși Simona a devenit un brand național, a devenit un bun în spatele căreia majoritatea populației s-a aliniat susținând-o în obținerea a noi performanțe și mari performanțe în sportul românesc. Deci dacă se va ajunge la această concluzie, întra-devăr trebuie să dăm cu tunul acolo, a declarat Cosac

Urmăriți Playsport.ro și pe