INTERVIU EXCLUSIV. Încă un jucător de bază pleacă din „Ștefan cel Mare”. Venit în iarnă, fotbalistul a primit doar 3 salarii. „N-am semnat cu Dinamo pentru bani, dar nu cred că mă pot plăti în Liga a 2-a”

Bădulescu Silvian 03.06.2022, 23:27
INTERVIU EXCLUSIV. Încă un jucător de bază pleacă din „Ștefan cel Mare”. Venit în iarnă, fotbalistul a primit doar 3 salarii. „N-am semnat cu Dinamo pentru bani, dar nu cred că mă pot plăti în Liga a 2-a”
 • Continuă plecările de la Dinamo. După ce Cosmin Matei și Gabriel Torje deja și-au găsit echipe, alți jucători urmează să-și rezilieze angajamentele cu formația din „Ștefan cel Mare” și să se transfere din postura de fotbaliști liberi de contract;
 • Contactat de Playsport.ro, Răzvan Grădinaru, jucătorul venit în iarnă de la Gaz Metan Mediaș, a oferit un interviu în exclusivitate vizavi de situația curentă de la Dinamo. Zilele acestea, fotbalistul de bandă își negociază rezilierea contractului cu „câinii”, deși în presă s-a scris că ar rămâne și la Liga a 2-a.
 • Plecat de la Mediaș și venit la București, Grădinaru are ghinionul de a fi jucat la două formații care au retrogradat la capătul acestui sezon. Problemele financiare s-au abătut asupra sa întrucât, conform dezvăluirilor sale pentru Playsport.ro, în actuala stagiunea, mijlocașul lateral a primit doar 3 salarii complete din 12.
 • Pe aceeași linie cu Ivanovski, Răuță sau Răzvan Zăvăleanu, jucătorul crescut de FCSB a recunoscut că a fost o mare greșeală înlăturarea lui Flavius Stoican și înlocuirea acestuia cu Dusan Uhrin jr., reprezentând unul din factorii care au dus la retrogradarea echipei;
 • „Ei ar dori să renunț la toți banii!”

  Salut, Răzvan. S-a scris în presă că mai rămâi la Dinamo în Liga a 2-a, alături de alți colegi. Este adevărat?

  Nu este adevărat. Am vorbit cu domnul Zăvăleanu. Eu m-am înțeles să reziliez contractul cu 2 zile înainte de a fi publicată știrea respectivă. Contractul meu expiră la 30 iunie, dar încă nu ne-am înțeles la reziliere. Ei (n.r. – Dinamo) ar dori să renunț la toți banii, eu aș vrea să primesc măcar o lună din trei. Trebuie să cădem de acord.

  Nu există nicio șansă să continui la Dinamo?

  Nu. Din ce știu eu, nu mai sunt bani. Eu am un salariu pe care nu îl pot suporta cei de la Dinamo la Liga a 2-a și nici nu am discutat de acest aspect. Și eu am rămas puțin uimit când am citit presa.

  Era vorba de mai mulți jucători, printre care și Mirko Ivanovski, Marius Tomozei sau Gabriel Moura.

  Da, știu, am citit și eu știrea respectivă. Nu am apucat să vorbesc cu colegii mei, am fost foarte supărat și am plecat acasă.

  „Am primit 3 salarii din 12 sezonul acesta”

  Ai venit de la Gaz Metan, echipă care a retrogradat, la Dinamo, care a picat și ea. Cum s-a ajuns aici?

  Eu cred că am avut o echipă bună, nu una de retrogradare. Au fost anumite schimbări și probleme care, cred eu, au apăsat jucătorii. Noi am avut un lot bun. Au fost probleme financiare anul acesta la Dinamo, la Gaz Metan și Clinceni și până nu se va rezolva acest aspect, va fi foarte dificil. Eu, spre exemplu, am luat doar 3 luni de salariu din 12 anul acesta competițional.

  Ai renunțat și la o sumă foarte mare de bani pentru a veni la Dinamo.

  Da, și aici la fel. Mi se propune să renunț la o parte din salarii pentru a rezilia contractul… dar nu am venit la Dinamo pentru bani. Îmi pare rău ca n-am reușit să îndeplinim obiectivul de a salva echipa, dar va fi foarte greu pentru Dinamo la Liga a 2-a.

  Ce crezi că urmează în „Ștefan cel Mare”?

  Știu că domnul Zăvăleanu e foarte ambițios. Dânsul dorește să păstreze echipa în viață și o să vorbească cu dinamoviștii care au bani și care, în același timp, au mai ajutat echipa în ultima vreme. Din ce-am înțeles, se dorește înscrierea acesteia la Liga a 2-a, dar nu se știe ce buget va fi. Pentru a promova înapoi, îți trebuie un buget destul de mare, peste 1 milion de euro. Noi suntem neplătiți, au datorii, nu mai vin banii din televiziune, nu știu ce se va întâmpla, dar sper să continue, chiar dacă nu vor promova din primul an. Sper că se vor organiza cât de cât și, anul următor, pot să accelereze procesul de revenire.

  „Totul s-a schimbat după meciul cu CFR Cluj”

  Anumiți colegi de-ai tăi l-au criticat pe Dusan Uhrin și au subliniat că nu ar fi trebuit să fie înlocuit Flavius Stoican. Ce părere ai?

  Flavius reușise să ne unească, chiar dacă rezultatele nu erau pozitive. Abia veniserăm și noi de la Mediaș, mai transferaseră și alți jucători la momentul respectiv. Gândiți-vă că Flavius, cât timp l-am prins și eu, a creat o atmosferă bună, ne-a unit și eram o familie. După un rezultat prost, cu CFR Cluj, când a luat Steliano roșu, totul s-a schimbat (n.r. – CFR Cluj 4-1 Dinamo, 06.03.2022). A fost organizată o ședință și, din ce-am înțeles, cei din DDB au hotărât schimbarea lui Flavius.

  Pe Mircea Rednic l-a schimbat Iuliu Mureșan, pe Flavius Stoican DDB-ul.

  Da, știu. Cu Flavius începuse să meargă treburile, dar după ce a venit domnul Uhrin, lucrurile s-au schimbat. Eu n-am nimic cu dânsul, dar mulți jucători l-au prins aici și anul trecut și erau nemulțumiți. Când ai multe nemulțumiri în echipă, e greu să lucrezi. Nu știu ce s-a întâmplat, eu nu-mi permit să dau în domnul Uhrin. Nu cred că este principalul vinovat. Cred că fiind atâtea probleme nelimitate, nemulțumiri, nici nu joci, nici nu ești plătit, ești de două ori mai supărat.

  Vine și presiunea din afară: media, suporteri..

  Într-adevăr. Dinamo e un club mare, eram pe locul pe care eram. Cred că niciodată nu a fost așa jos Dinamo. Vă dați seama că toată lumea era atentă la noi. Când ai atâtea nemulțumiri, arunci vina în stânga și în dreapta. Totuși, și eu cred că, în momentul în care l-au schimbat pe Flavius, s-a spart o nucă puternică în vestiar. Au apărut grupulețe, deși el ne unise pe toți într-unul singur. Ăsta a fost un factor destul de puternic în această dezamăgire.

  „Uhrin voia ceva, jucătorii altceva”

  Anumiți colegi au avut diverse clinciuri cu domnul Uhrin. S-a întâmplat să ai și tu vreo contră cu dânsul?

  El voia să facă ceva, jucătorii altceva. Nu s-a acomodat cu jucătorii din vestiarul lui Dinamo. Au fost vreo 6-7 partide în care jucătorii erau folosiți pe alt post decât cel de bază dar, repet, când a fost schimbat Flavius, totul s-a dat înapoi. Flavius Stoican reușise să ne unească pe toți în același grup.

  Ai fost în sezonul acesta și la Gaz Metan și la Dinamo. Unde au fost problemele mai mari și de ce?

  Probleme mai mari au fost la Gaz Metan Mediaș. Veneau promisiuni tot timpul, 3-4 luni am fost mințiți. La Dinamo, domnul Răzvan Zăvăleanu ne-a transmis de la început situația clubului, știam la ce ne-am înhămat cu toții. Cred că Mediașul a păcălit foarte mulți fotbaliști anul acesta, la foarte multe meciuri. La Mediaș era un sponsor foarte puternic în spate, Romgaz. De asemenea, și Primăria voia să dea niște bani, nu i-a dat la timp, poate intenționat ca să se piardă niște puncte. Chiar nu știu ce să zic. Probabil or fi depășit bugetul și nu s-au așteptat ca Romgaz să nu mai bage bani.

  Zilele trecute a apărut, pe social media, o postare în care s-a anunțat o nouă echipă la Liga a IV-a, la Mediaș, unde Romgaz ar urma să bage bani.

  Asta este o prostie. Romgaz, dacă voia să se implice, o făcea în Liga 1. Nu eram pe loc retrogradabil, aveam un lot puternic pentru Liga 1, iar cu deblocarea transferurilor am fi rămas sigur în prima ligă. Nu știu de ce s-a dorit retrogradarea Gazului. Pentru ce? Să pornească de la Liga a IV-a? Nu are nicio logică.

  Fiecare a plecat cum a putut de la Gaz Metan: Yuri la CFR, Deaconu în China.

  Da, alții au prins mai bine (n.r. – râde). Noi, când am reziliat, am făcut-o cu o clauză de 5 zile. Dacă nu ne găseam echipă, pierdeam toți banii și ne întorceam la Gaz Metan. Totodată, nu aveai ofertă, nu puteai să pleci, vezi pe Matricardi, săracul. Și Junior, mijlocașul central, care a semnat acum cu Sepsi.

  Ce urmează pentru tine?

  În momentul de față aștept. Am niște discuții în România, dar aștept să reziliez contractul cu Dinamo. Prioritar ar fi un transfer afară, dar aștept, să vedem, nu știu nimic sigur.

Urmăriți Playsport.ro și pe