Intră în scenă David Popovici. Care e obiectivul campionului nostru în Australia

Giosanu Catinca 29.11.2022, 14:18
Intră în scenă David Popovici. Care e obiectivul campionului nostru în Australia

Campionul mondial David Popovici va concura la  luna viitoare la Campionatul Mondial în bazin scurt de la Melbourne. Competiția se va desfășura într-un bazin de 25 de metri. Care e obiectivul campionului nostru în Australia.

Ce obiectiv are David Popovici la final de an

Multiplul campion mondial David Popovici va participa la ultima sa competiție din acest an înainte de sărbătorile de iarbă. De data aceasta, românul ar putea întâmpina dificultăți din cauză că nu îi prea plac cursele în bazin scurt.

Nu este cea mai importantă competiție pentru mine, este un prilej de a învăța să concurez în bazin de 25 metri la cel mai înalt nivel și, deși nu mă duc cu obiective extrem de puternice acolo, atâta timp cât am un culoar, am și o șansă, orice se poate întâmpla. Abia aștept să ajung acolo.”, a spus înotătorul român, conform prosport.ro.

Românul va concura la Campionatele Mondiale în bazin scurt

La concursul de la Antipozi, Popovici va întâlni un alt fenomen al sportului care l-a consacrat. Este vorba despre Kristof Milak. Înotătorul maghiar are cifre foarte bune și speră să îl bată pe Popovici.

Milak a cucerit aurul în proba de 100 de metri liber la Campionatul Național al Ungariei. Sportivul de origine maghiară s-a impus cu timpul de 46.72 secunde.

David Popovici are încredere că îl va întrece pe Kristof Milak, chiar dacă probele din bazinul scurt nu sunt printre preferatele lui. El a obținut trei medalii de aur Campionatul Național în bazin scurt de la Otopeni și nu se teme de sportivul maghiar.

David Popovici: ”M-a ajutat mult concursul de la Otopeni”

Multiplul campion mondial și european în vârstă de 18 ani și-a propus să plece în vacanță după încheierea competiției de la Melbourne. Până atunci însă, el se va concentra asupra competiției.

Sportivul legitimat la CS Dinamo a mărturisit că vrea să viziteze Asutralia, pentru că nu a mai avut această ocazie.

Vreau să și văd Australia, vreau să concurez în Australia și să reintru într-o formă de competiție.

A fost prima competiție într-un an în care am reușit să iau startul la 25 metri și este foarte important să mă acomodez, pentru că este extrem de diferit pentru mine …unora le place mult, mie îmi place mult mai mult în bazin lung pentru că am suficienți metri să prind viteză. Mi-ar fi fost greu la Mondiale, dacă nu aș fi concurat la naționalele în bazin scurt. M-a ajutat mult concursul de la Otopeni.”, a adăugat elevul lui Adrian Rădulescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe