Investigație oficială UEFA după incidentele din Andorra. Ce riscă România și care sunt acuzațiile

Bogdan Solomon 28.03.2023, 10:39
Investigație oficială UEFA după incidentele din Andorra. Ce riscă România și care sunt acuzațiile

România s-a întors cu toate cele trei puncte din Andorra, dar poate avea de suferit din cauza incidentelor provocate de proprii suporteri. UEFA s-a sesizat și a demarat deja o investigație oficială.

UEFA investighează incidentele din Andorra. Ce riscă România

O bătaie în toată regula s-a iscat după 11 minute de la fluierul de start, în sectorul rezervat galeriei române. Imaginile date publicității surprind momentul în care un bărbat căzut la pământ este lovit cu pumnii și picioarele de ceilalți ultrași care fac parte din gruparea „Uniți sub tricolor”.

Surse din cadrul FRF citate de gsp.ro susțin, însă, că „tricolorii” au șanse mari să scape doar cu o amendă, chiar dacă nu se află la primele abateri de acest gen. Investigația celor de la UEFA se axează atât pe show-ul pirotehnic din debutul meciului, cât și pe bătaia generală a suporterilor.

„Bine că nu au aruncat cu torțe sau fumigene în teren, că ar fi fost mai rău! Probabil că FRF va fi doar amendată din cauza suporterilor și nu se va pune problema să jucăm fără fani. Avocații au o săptămână să pregătească apărarea. Nu se poate invoca faptul că nu au organizat venirea fanilor, fiindcă aceștia și-au luat bilete prin intermediul FRF”, au transmis federalii.

Andrei Vochin nu-i iartă pe ultrași: „Vor ca România să joace fără spectatori!”

Andrei Vochin s-a lansat, în schimb, într-o adevărată tiradă la adresa ultrașilor care au găsit de cuviință să-și regleze conturile în văzul tuturor și i-a acuzat că încearcă să saboteze echipa națională. Potrivit spuselor sale, această problemă poate fi rezolvată doar de instituțiile statului.

„Ei asta își doresc: vor ca România să joace fără spectatori! O Federație nu poate rezolva această problemă. Doar statul român poate rezolva această problemă! Mi-a plăcut în Andorra că tot stadionul, toți românii prezenți în stadion, cu excepția lor, și-au dat seama care e ocupația acelor băieți care nu înțeleg că pot încuraja naționala și fără jigniri și astfel de ieșiri.

De dinainte de pandemie, la meciurile de acasă există un sistem de securitate la un nivel dezvoltat. Dar nu Federația face controlul la poartă. FRF angajează o firmă de securitate care se ocupă, atât. Nu putem controla ce scot ei pe gură”, a răbufnit consilierul președintelui FRF la Orange Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe