Ungaria a dovedit încă o dată că este în stare să facă lucruri mărețe. Țara vecină va organiza ediția cu numărul 19 a Campionatului Mondial de Atletism în aer liber. Competiția sportivă se va desfășura într-un complex superb, care a fost deschis în urmă cu doar o lună. Construcția se găsește undeva la Budapesta. Ea este amplasată chiar pe malul Dunării și a costat o întreagă avere.
Românii ar trebui să ia exemplu de la vecinii unguri. Aceștia vor găzdui Campionatului Mondial de Atletism într-un complex de 525 de milioane de euro. Ungurii au promis încă de când și-au prezentat candidatura pentru Campionatului Mondial de Atletism că au putere financiară și nu au făcut promisiuni deșarte. Budapesta se poate lăuda acum cu un Centrul Național de Atletism, cum rar ne-a fost dat să vedem.
Complexul sportiv este situat într-un loc superb din capitala statului maghiar, chiar pe malul fluviului Dunărea. În interiorul său se găsește un stadion modern și excelent utilat, care dispune de 36.000 de locuri. Zona nu a arătat întotdeauna atât de bine, spun locuitorii de acolo.
Înainte era o zonă foarte poluată, inaccesibilă oamenilor. Acum avem un complex sportiv superb. Nu mă refer doar la stadionul Centrului Național de Atletism, dar și la împrejurimi. Este un adevărat miracol!”, a subliniat Adam Schmidt, secretarul de stat maghiar responsabil de sport, conform publicației nemzetisport.hu.
Campionatul Mondial de atletism va avea loc între 19 și 27 august. Oamenii au fost bucuroși să vadă că un teren aflat în paragină a fost transformat într-o „bijuterie”.
Adam Schmidt, secretarul de stat maghiar responsabil de sport, a explicat că pe locul pe care a fost construit complexul sportiv care a costat 525 de milioane de euro a funcționat înainte Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Tudományos Kutató Intézet (VITUKI), o instituție de cercetare în domeniul protecției mediului și gestionării resurselor de apă, care s-a desființat. După ce oamenii au părăsit zona, natura și-a intrat în drepturi. Planurile pentru complex au fost finalizate în urmă cu șase ani, iar lucrările au început în anul 2020, ceea ce înseamnă că ungurii s-a mișcat destul de repede în comparație cu felul în care se mișcă lucrurile la noi.
Jurnaliștii au rămas și ei plăcut impresionați de noua construcție. Ei au spus că spiritul vechiului VITUKI a renăscut într-un mod cu totul nou, oferind o nouă destinație, un nou sens și un nou viitor pentru terenul care odinioară era lăsat de izbeliște.