Ioan Andone nu mai vrea să audă de fotbal. Marea dezamăgire pe care a trăit-o antrenorul la Cluj

Robert Zanfir 24.12.2022, 22:14
Ioan Andone nu mai vrea să audă de fotbal. Marea dezamăgire pe care a trăit-o antrenorul la Cluj

Ioan Andone (62 de ani) a dezvăluit una dintre marile frustrări ale carierei de antrenor. Fostul internațional al României și-a amintit cum a fost îndepărtat de la CFR Cluj, motiv pentru care a ratat meciuri de referință din palmaresul ardelenilor.

„Fălcosul” a antrenat în 2007-2008 și în 2012 la CFR Cluj. Primul mandat a însemnat și primul titlu din istoria „frânarilor”. Totuși, Andone nu s-a putut bucura cu adevărat de roadele muncii lui. A fost îndepărtat la începtul sezonului următor. Îl arată cu degetul pe Iuliu Mureșan, despre care spune că i-a refuzat meciurile istorice cu Roma, Chelsea sau Bordeaux.

Ioan Andone nu mai vrea să revină pe banca tehnică

Între timp, CFR Cluj a ajuns echipa cu cel mai mare succes din Superliga. Cu cinci titluri consecutive, ardelenii au mari șanse să devină cel mai titrat club de fotbal din România.

„Dezamăgire a fost foarte mare. Cred că din cauza asta (n.r. – declarațiile lui Iuliu Mureşan), că e momentul, că în campionat… Campionatul e campionat, cupele europene sunt cupe europene. Nu întâmplător i-a antrenat Trombetta cinci zile şi au câştigat la Roma. Hai, mă, ce vorbeşti, mă. Erau antrenaţi din timp. Pierdusem un meci cu Viitorul lui Hagi, 1-0, cu scandal.

Eu caut să îi înţeleg. Au făcut o prostie, că ei au pierdut, nu eu, că eu mi-am găsit iar altă echipă. Cât am vrut să antrenez, am antrenat. Când n-am mai vrut, am zis STOP. Eu am fost foarte clar.

Dacă vrei, şi acum îmi găsesc echipă, dar nu mai vreau. Nu mai am entuziasm. Atunci eram nebun. Uită-te câte echipe am avut în carieră şi de câte ori o iei de la capăt. În fotbal, an de an o iei de la capăt”, a spus Ioan Andone, potrivit Orangesport.

Acuzații grave pentru CFR Cluj: „S-a încercat să fiu marginalizat pentru felul meu de a fi”

Andone nu e singurul care se plânge de tratamentul celor de la CFR. Eduard Stăncioiu a acuzat la Playsport Live tratamentul de care a avut parte în tricoul echipei patronate pe atunci de Arpad Paszkany.

„Am avut foarte multe momente grele. Bine, și felul meu de a fi și caracterul meu a fost poate puțin mai dificil și lumea nu mă privea așa cum consideram eu că ar trebui să mă privească. Și tot timpul am fost, să zic așa, încercat să fiu marginalizat sau să fiu dat la o parte.

La CFR, după primii doi-trei ani, la fiecare 6 luni eu plecam poziționat al treilea. Câți portari au fost aduși la CFR Cluj, numai ca să fiu, direct sau indirect, îndepărtat? Dar tot timpul mi-a plăcut concurența, m-am bătut, pentru că știam ce pot, știam ce sunt.

Într-adevăr, am dat și motive să… pentru că libera asta exprimare, și prin vorbe, și prin gesturi, deranjează foarte mulți oameni. Dar nu m-a interesat. Nu am fost înțeles”, a spus portarul la Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe