Ioan Becali a clarificat situația lui Mihăilă. Ce planuri are Parma cu tânărul jucător român?

Olteanu Ștefan / 18.11.2021, 13:52

Contactat de ziariștii italieni, Ioan Becali a clarificat situația lui Valentin Mihăilă. Recent s-a vehiculat că atacantul de 21 de ani ar fi disponibil pe piața transferurilor pentru un preț de 20 de milioane de euro. Adică mai mult decât dublul cotei de piață a fotbalistului care, potrivit Transfermarkt, este evaluat la 8.5 milioane de euro.

Îl vinde Parma pe Valentin Mihăilă? Ioan Becali a clarificat situația tânărului atacant

Ioan Becali spune că nu a negociat cu nimeni pentru transferul lui Valentin Mihăilă. Asta după ce în ultimele săptămâni, în presa internațională s-a vehiculat interesul mai multor cluburi importante pentru atacantul român. Printre formațiile care ar fi fost dispuse să negocieze pentru Mihăilă se regăseau Eintracht Frankfurt, Hertha Berlin sau Watford. Mai mult, ultimele informații apărute sugerau că Parma este dispusă să renunțe la Mihăilă, în schimbul a 20 de milioane de euro.
Cu toate acestea, Giovanni Becali spune că nu este nimic adevărat:

Nu știu, nu au existat discuții referitoare la interesul unor cluburi. Au fost doar niște discuții când a marcat niște goluri sau a jucat bine în sezonul trecut, dar nimic serios”, a spus Becali, pentru Parma Live.

Două goluri și o pasă decisivă are Valentin Mihăilă la Parma în acest sezon. El a evoluat în 11 dintre cele 12 meciuri ale Parmei din Serie B.

Valentin Mihăilă conduce detașat într-un TOP important la Parma! Este cel mai folosit tânăr jucător din lot

Ziariștii de la Parma Live, care au analizat statisticile SoccerWay, au publicat un top important în care lider detașat este Valentin Mihăilă.
Odată cu venirea patronului american Kyle J. Krause, strategia clubului Parma a fost una clară: dezvoltarea de tinere talente. Unul dintre jucătorii în care Krause a investit o sumă importantă de bani este Valentin Mihăilă. El a fost adus de la Universitatea Craiova, în octombrie 2020, în schimbul a aproximativ 9 milioane de euro.
Atacantul român este pe drumul cel bun și în acest moment este jucătorul U21 cu cele mai multe minute jucate la Parma. 671 de minute a adunat Mihăilă în cele 11 meciuri din acest sezon, reușind să înscrie două goluri și să ofere o pasă decisivă.

„Viitorul este acum”, titrează jurnaliștii de la Parma Live, care evidențiază și faptul că echipa patronată de Kyle J. Krause este a patra echipă din Serie B atunci când vine vorba despre numărul de minute acordate jucătorilor U21.
Pe lângă Valentin Mihăilă, care conduce detașat topul de la Parma, au mai evoluat: Balogh (90′), Zagaritis (10′), Bonny (23′), Sohm (551′), Traore (11′), Camara (41′), Iacoponi (14′), Correia (190′) și Benedyczak (272’).
Formațiile cu cei mai mulți jucători U21 utilizați din Serie B sunt Spal, Cremonese și Crotone.