Ioan Neculaie, dat în urmărire națională. Fostul patron al FC Brașov este căutat de poliție pentru a-și ispăși condamnarea la închisoare

Moldoveanu Camelia / 21.01.2022, 22:04
Ioan Neculaie, dat în urmărire națională. Fostul patron al FC Brașov este căutat de poliție pentru a-și ispăși condamnarea la închisoare

Fostul patron al clubului FC Brașov, Ioan Neculaie, apare pe site-ul oficial al Poliției Române la secțiunea persoane urmărite. Curtea de Apel Brașov s-a pronunțat vineri, 21 ianuarie 2022, definitiv în dosarul în care omul de afaceri era cercetat pentru încălcarea regimului armelor și munițiilor.

Ioan Neculaie este dat în urmărire de Poliția Română

Curtea de Apel Brașov l-a condamnat definitiv pe Ioan Neculaie la 2 ani și 2 luni de închisoare cu executare, asta după ce a mai fost închis între 2017 și 2018. Fostul patron al clubului FC Brașov nu s-a prezentat la nicio secție de poliție pentru a se preda, motiv pentru care oamenii legii au mers să-l ridice de acasă.

Se pare că Ioan Neculaie nu a fost găsit la domiciliul din buletin (municipiul Codlea, județul Brașov). Astfel, oamenii legii s-au văzut nevoiți să respecte procedura și să-l dea în urmărire națională. Omul de afaceri se află pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea „persoane urmărite”.

Motivul: mandat de executare a pedepsei cu închisoarea

Detalii: Judecătoria Brasov l-a condamnat la 2 ani și 2 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, se arată în anunțul Poliției Române.

Iar la închisoare după cinci ani de la săvârșirea faptei

În urmă cu aproximativ cinci ani, Ioan Neculaie a avut o ieșire nervoasă inexplicabilă pentru care are de ispășit acum 2 ani și 2 luni de închisoare. Mai exact, omul de afaceri se pregătea să meargă la vânătoare, și-a pregătit arma și cele necesare, iar mai apoi a mers la mașină pentru a pleca. Când a ajuns în fața autoturismului de teren, Ioan Neculaie a realizat că una dintre roți avea pană și de nervi a tras cu arma de vânătoare în celelalte trei.

S-a enervat foarte tare, a luat puşca şi a început să tragă în celelalte trei roţi. Apoi a urlat la angajatul lui şi l-a certat că nu a avut grijă să verifice maşinile. Toţi au rămas cu gura căscată, mai ales că nu a mai făcut niciodată astfel de gesturi”, a mărturisit o sursă din anturajul afaceristului, în februarie 2016.

Acel episod inexplicabil pentru angajații omului de afaceri, dar și pentru apropiați, i-a adus lui Ioan Neculaie o condamnare de doi ani cu executare. El a petrecut după gratii doar un an, între 2017 și 2018, fiind eliberat condiționat.

Însă, în ianuarie 2021 a fost iar condamnat la 8 luni și 15 zile de închisoare. Pentru că mai avea 485 de zile de închisoare neexecutate, după ce fusese eliberat condiționat, Judecătoria Brașov i-a oferit o nouă pedeapsă de 2 ani, 4 luni și 15 zile. Omul de afaceri a făcut recurs, iar pe 21 ianuarie 2022 a primit răspunsul definitiv: 2 ani și 2 luni de închisoare cu executare.