Ion Țiriac a bătut palma pentru o nouă înțelegere. Detaliile afacerii care a ajuns pe prima pagină a ziarelor

Moldoveanu Camelia 18.09.2021, 14:50
Ion Țiriac a bătut palma pentru o nouă înțelegere. Detaliile afacerii care a ajuns pe prima pagină a ziarelor

Așa cum ne-a obișnuit, Ion Țiriac face doar afaceri la nivel înalt. De această dată, omul de faceri din România a bătut palma cu primăria din Madrid. Este încă un pas important pentru Mutua Madrid Open.

Încă o înțelegere între Ion Țiriac și primăria din Madrid

Omul de afaceri român este încă din 2009 proprietarul turneului Mutua Madrid Open, turneu înființat în 2002. Ion Țiriac a bătut palma cu primăria din Madrid pentru a prelungi contractul de desfășurare a concursului până în 2030.

Potrivit Marca, primarul orașului, Jose Luis Martinez-Almeida, Feliciano Lopez, directorul Mutua Madrid Open, Manolo Santana, președintele de onoare și Gerard Tsobanian, președintele Madrid Trophy Promotion au fost toți prezenți la ceremonia în care Consiliul Municipal de la Madrid a semnat actul oficial.

Turneul de tenis al lui Ion Țiriac este unul dintre cele mai importante din Europa. Premiile pentru ediția următoare o să fie de aproximativ 10 milioane de euro, pentru ATP Masters și WTA 1000.  În 2022  Mutua Madrid Open o să aibă loc în perioada 26 aprilie – 8 mai.

O avere de 4 ori mai mare decât a lui Roger Federer

Ei au subliniat faptul că Țiriac are o avere de patru ori mai mare decât cea a lui Roger Federer. Asta deși românul a adunat de-a lungul carierei de jucător doar 150.000 de lire sterline din premii (aproximativ 180.000 de euro).

Englezii au scos de asemenea în evidență faptul că Țiriac a ajuns să fie cel mai bogat sportiv din lume investind în asigurări sau în companii aeriene. Și chiar finanțând prima bancă privată din România. Cea care de altfel îi poartă numele. Bineînțeles că nu putea fi trecută cu vederea pasiunea sa pentru automobile și nici faptul că deține turneul Masters 1000 de la Madrid.

Uitați de Roger Federer și chiar de Michael Jordan. Ion Țiriac este cel mai bogat star al sportului în acest moment.

Legenda tenisului românesc, acum la vârsta de 82 de ani, și-a început cariera la simplu în anii 1960 înainte de a trece la dublu. Unde și-a unit forțele cu Ilie Năstase.

Ei au câștigat împreună Openul Franței (Roland Garros) în 1970, aceasta fiind principala realizare a ‘Buldozerului din Brașov’ înainte de a se retrage în 1979.

Țiriac și-a încheiat cariera cu aproximativ 150.000 de lire câștigați din premii. Însă ceea ce a strâns în afara terenului este cu adevărat fabulos. Cât a fost în afaceri a generat o avere ce este estimată la aproximativ 1.2 miliarde de lire sterline.

Prin obținerea inteligentă de licențe, finanțarea primei bănci private din România, asigurări, firme de leasing auto și companii aeriene, banii au început să se adune. Așa a devenit Țiriac cel mai bogat sportiv din lume- având o avere de aproximativ patru ori mai mare decât a lui Federer”, prezintă jurnaliștii englezi.

Urmăriți Playsport.ro și pe