Ion Țiriac a dezvăluit de ce Emma Răducanu a avut această cădere incredibilă după ce a câștigat US Open

Giosanu Catinca 24.08.2022, 16:29
Ion Țiriac a dezvăluit de ce Emma Răducanu a avut această cădere incredibilă după ce a câștigat US Open

Omul de afaceri Ion Țiriac a vorbit despre situația britanicei Emma Răducanu. Miliardarul român a lăudat-o pe sportiva cu tată român care anul trecut a câștigat de o manieră formidabilă US Open. Jucătoarea de tenis nu a mai câştigat niciun turneu de atunci, iar Ion Țiriac știe care este motivul pentru care Răducanu nu a mai reușit să repete performanțele de anul trecut de la US Open.

Ion Țiriac, despre Emma Răducanu: ”Merita un miliard de dolari”

Emma Răducanu a uimit lumea tenisului mondial prin succesul de la US Open 2021. Jucătoarea britanică de tenis, care ocupă în prezent numărul 11 mondial, a reuşit să câştige turneul de Mare Şlem de la Flushing Meadows venind din calificări. Succesul de la US Open i-a adus o mulțime de contracte. Unii chiar au criticat-o pe campioana en titre de la US Open pentru că a pozat în reviste de modă.

Ion Țiriac a urmărit parcursul sportivei cu origini românești. Infleuntul om de afaceri este de părere că Emma Răducanu trebuia să primească un miliard de dolari imediat după câștigarea US Open 2021.

În tenis ești numai atât de bun cât sunt oamenii din jurul tău: familie, antrenori. A fost o explozie la această Emma, din toate punctele de vedere. Cum a spus New York Times a doua zi după ce a câștigat US Open, ‘billion dollar girl.’

Merita un miliard imediat după, pentru cei zece ani care aveau să urmeze după.”, a declarat Ion Țiriac, într-o intervenție la ”Prietenii lui Ovidiu” de la gsp.ro.

”Ar fi păcat să dispară”

Ion Țiriac apreciază că Emma Răducanu poate deveni o ”mașină de bani”. El a spus că sportiva cu tată român și mamă chineză are un potențial fantastic.

Omul de afaceri a recunoscut că are o dilemă în ceea ce o privește pe jucătoarea din Marea Britanie. El nu înțelege de ce a trebuit să renunțe jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu la serviciile antrenorului cu care a câștigat turneul.

Mă întreb de ce a vrut să scape de antrenorul cu care a câștigat turneul?

Eu cunosc sistemul britanic, are mulți bani pentru dezvoltare. Ea a crescut bine în acest sistem. Din punct de vedere fizic, britanicii sunt foarte activi. Ei nu te lasă să intri pe teren fără un fizic bun, dacă ești în programul lor.

Mă întreb: ‘de ce a vrut să scape de antrenorul cu care a câștigat US Open’?”
Emma, într-adevăr, a jucat perfect, cu un sistem foarte simplu. Aruncă mingea pe o parte până când adversarul îți dă posibilitatea să îl termini pe partea opusă. E o tactică foarte simplă.

E păcat, pentru că Răducanu în interviul pe care l-a dat în limba chineză după US Open a avut 400 de milioane de urmăritori din China. Vă dați seama ce posibilități are?

Nu-l cunosc nici pe tăticul ei, pe domnul Răducanu, și nici pe ea. Nu sunt apropiat de ei, pentru că n-am timp să mă duc la turnee, dar ar fi păcat ca ea să dispară.”, a mai spus Țiriac.