Ion Țiriac i-a înfuriat pe spanioli! A vândut turneul de la Madrid, dar a plecat cu diamantele!

Giosanu Catinca / 26.04.2022, 11:43
Ion Țiriac i-a înfuriat pe spanioli! A vândut turneul de la Madrid, dar a plecat cu diamantele!

Omul de afaceri Ion Țiriac i-a scos din sărite pe spanioli. Magnatul român i-a enervat la culme pe iubitorii sportului alb după ce a vândut turneul de la Madrid. Fanii s-au arătat extrem de nemulțumiți de gestul pe care l-a făcut socrul Soranei Cîrstea.

Ion Țiriac, mișcare de ultim moment

Ion Țiriac a vândut turneul de la Madrid, dar a luat cu el și diamantele atunci când a plecat! Gestul care a iscat un adevărat scandal.

Fostul tenismen Ion Ţiriac a vândut la finalul anului trecut turneul de la Madrid. Cumpărătorul este IMG, companie care mai deține și turneul de la Miami și care mai organizează alte mari evenimente, pe tot cuprinsul globului. Magnatul român a încasat aproximativ 250 de milioane de euro în urma tranzacției. În plus, el va primi câte 30 de milioane de euro pentru fiecare ediție a turneului de la Madrid.

Noii organizatori ai turneului WTA / ATP 1000 de la Madrid, care s-a aflat în proprietatea lui Ion Țiriac timp de 12 ani, au anunțat ce trofeu le va fi acordat campionilor din 2022. Este cu totul altul decât cel la care se așteptau iubitorii sportului alb.

Cum arată ”Arete”, noul trofeu de la Madrid

Reprezentanții companiei IMG au creat un trofeu cu design diferit. Acesta va fi acordat la turneul de la Madrid începând cu ediția din 2022, pentru că Ion Țiriac nu le-a lăsat trofeul „Ion Țiriac”, confecționat din aur și diamante.

Prezentarea noului trofeu ‘Arete’, creat de David Rodriguez Caballero. Arete este un concept grecesc antic care înseamnă excelență. Ce jucători credeți că vor ridica trofeul în acest an?”, au transmis noii organizatori ai turneului din capitala Spaniei.

Această schimbare a stânit numeroase controverse în rândul fanilor. Ei se așteptau la ceva mult mai spectaculos.

Mutua Madrid Open este unul dintre cele două mari turnee pe zgură care se desfăşoară înainte de Roland Garros. Printre câştigătorii săi se numără Simona Halep (învingătoare în 2016 şi 2017), Roger Federer, Serena Williams, Rafael Nadal, Petra Kvitova sau Novak Djokovic.