Ion Țiriac i-a uluit pe englezi cu succesul său în afaceri: „Uitați de Roger Federer și Michael Jordan”

Gabriel-Alexandru Ioniță 15.09.2021, 06:27
Ion Țiriac i-a uluit pe englezi cu succesul său în afaceri: „Uitați de Roger Federer și Michael Jordan”

Ion Țiriac este fără îndoială cel mai de succes om de afaceri din România de mulți ani încoace. Mai mult decât atât, fostul mare tenismen este extrem de bine plasat și în topul mondial al sportivilor care au „înflorit” din punct de vedere financiar după retragerea din activitate.

Miliardarul român a ajuns în atenția presei britanice. Jurnaliștii de la The Sun i-au dedicat un material amplu în care explică succesul în afaceri al fostului partener al lui Ilie Năstase.

Cum a ajuns Ion Țiriac să aibă o avere de 4 ori mai mare decât a lui Roger Federer

Ei au subliniat faptul că Țiriac are o avere de patru ori mai mare decât cea a lui Roger Federer. Asta deși românul a adunat de-a lungul carierei de jucător doar 150.000 de lire sterline din premii (aproximativ 180.000 de euro).

Englezii au scos de asemenea în evidență faptul că Țiriac a ajuns să fie cel mai bogat sportiv din lume investind în asigurări sau în companii aeriene. Și chiar finanțând prima bancă privată din România. Cea care de altfel îi poartă numele. Bineînțeles că nu putea fi trecută cu vederea pasiunea sa pentru automobile și nici faptul că deține turneul Masters 1000 de la Madrid.

Uitați de Roger Federer și chiar de Michael Jordan. Ion Țiriac este cel mai bogat star al sportului în acest moment.

Legenda tenisului românesc, acum la vârsta de 82 de ani, și-a început cariera la simplu în anii 1960 înainte de a trece la dublu. Unde și-a unit forțele cu Ilie Năstase.

Ei au câștigat împreună Openul Franței (Roland Garros) în 1970, aceasta fiind principala realizare a ‘Buldozerului din Brașov’ înainte de a se retrage în 1979.

Țiriac și-a încheiat cariera cu aproximativ 150.000 de lire câștigați din premii. Însă ceea ce a strâns în afara terenului este cu adevărat fabulos. Cât a fost în afaceri a generat o avere ce este estimată la aproximativ 1.2 miliarde de lire sterline.

Prin obținerea inteligentă de licențe, finanțarea primei bănci private din România, asigurări, firme de leasing auto și companii aeriene, banii au început să se adune. Așa a devenit Țiriac cel mai bogat sportiv din lume- având o avere de aproximativ patru ori mai mare decât a lui Federer”, prezintă jurnaliștii englezi.

A pregătit unele dintre cele mai importante nume din tenisul mondial

Ei aduc aminte și de faptul că imediat după retragerea din activitatea de jucător, Țiriac s-a ocupat cu antrenoratul. El a „luat sub aripa sa” nume legendare ale tenisului masculin, precum Ilie Năstase, Manuel Orantes, Guillermo Vilas, Henri Leconte. Și chiar și un extrem de tânăr Boris Becker.

Țiriac a simțit faptul că tenisul are potențialul de a deveni mult mai popular decât era în acei ani. Așa că a cumpărat licențe de organizare a mai multe turnee importante, printre care Stuttgart, Hanover sau Madrid. Pe ultimul îl deține chiar și în ziua de astăzi. Și aduce venituri considerabile, fiind extrem de urmărit în întreaga lume.

The Sun a citat și motto-ul preferat al lui Țiriac. El a spus adesea: „Nu contează câți bani are un om de afaceri. Ci accesul pe care îl are la bani”.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe