Ion Țiriac, investiție de 100 de milioane de euro în București! Omul de afaceri este pus pe fapte mari

Catinca Giosanu 18.06.2021, 22:32
Ion Țiriac, investiție de 100 de milioane de euro în București! Omul de afaceri este pus pe fapte mari

Cunoscutul om de afaceri Ion Țiriac are de gând să facă o investiție de 100 de milioane de euro în municipiul București. Socrul jucătoarei de tenis Sorana Cîrstea este pus pe fapte mari. Ce urmează să construiască într-o zonă râvnită din Capitală?

Ion Țiriac, investiție de 100 de milioane de euro în București!

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români ai momentului. Despre el se știe prea bine că areo avere impresionantă. După ce Forbes a anunțat că afaceristul în vârstă de 82 de ani are o avere de 1.1 miliarde de euro, s-a vehiculat că omul de afaceri deține o avere mult mai mare, în valoare de 4 miliarde de euro. Și pentru că banul trebuie să circule, fostul mare tenismen este pus pe fapte mari. Miliardarul vrea să investească 100 de milioane de euro într-un proiect grandios. Astfel, el speră să dea o nouă lovitură. Totul, pentru a ajuta tenisul românesc.

Proiectul ar urma să fie situat în zona Expoziției, în proximitatea sediilor unde se află reprezentanțele Țiriac Auto. Conform portalului profit.ro, în zonă se vor construi în jur de 27 de tronsoane de clădiri de până la 20 de etaje. Fiecare dintre acestea vor cuprinde locuințe, birouri, un hotel, precum și un mall.

Omul de afaceri este pus pe fapte mari

Datele furnizate publicității arată că prețul investiției întinse pe șapte hectare va depăși suma de 100 de milioane de euro. Dar pentru Ion Țiriac banii nu sunt deloc o problemă. El are o avere estimată 2 miliarde de euro. Cunoscutul afacerist este depășit în ierarhia celor mai înstăriți oameni de Daniel Dines, cofondatorul firmei de software UiPath, și de Dragoș și Adrian Pavăl, frații care dețin compania Dedeman. Se pare că Daniel Dines ar avea acum o avere de 6,1 miliarde dolari, spre deosebire de socrul Soranei Cîrstea, care are cu 4 miliarde mai puțin.

Nu știu cum am făcut primul milion. Habar n-am. Eu am știut doar să fac banii, nu să-i număr ca Hagi Tudose. Am avut talent, dar am muncit mai mult decât Năstase sau decât alții, pentru că n-aveam talentul lor. Această muncă s-a răsfrânt și asupra celorlalte activități pe care le-am avut. Eu am fost bogat prima dată când am intrat în cârciumă și nu m-am uitat la preț. Un jucător de tenis la Wimbledon dacă pierde primul tur ia 50.000 de sterline. Salariul a trei secretare la Londra și a patru la București pe trei, patru ani!”, a povestit Ion Țiriac, într-un dialog cu Ovidiu Ioanițoaia.

Urmăriți Playsport.ro și pe