Ion Țiriac, investiție de peste 100 de milioane de euro! „În 2 ani e gata, eu lucrez la o altă dimensiune”

Octavian Vasilescu / 02.03.2022, 21:08
Ion Țiriac, investiție de peste 100 de milioane de euro! „În 2 ani e gata, eu lucrez la o altă dimensiune”

Miliardarul Ion Țiriac (82 de ani) a anunțat că vrea să ridice un complex sportiv de cinci stele în Otopeni.

Proiectul lui Ion Țiriac presupune o investiție de peste 100 de milioane de euro, iar omul de afaceri anunță că are banii pregătiți. Țiriac a spus că acest complex va fi denumit Academia Țiriac, sau Academia Țiriac-Năstase, și va cuprinde 30 de terenuri de tenis.

Ion Țiriac, investiție de peste 100 de milioane de euro

Țiriac vrea să aducă și un turneu ATP 500 la București, dar spune că România nu și-ar permite în acest moment să susțină un asemenea turneu:

Vreau să am 30 de terenuri și un central de 7.000 de locuri. Pentru că ăla de la BNR de l-a construit Ceaușescu s-a terminat! Eu lucrez la o altă dimensiune, vreau s-o fac și să rămână.

Banii îi am, mai ales după ce-am vândut și turneul de la Madrid. Eu fac în Otopeni în 2 ani, deci în 2024! Un turneu de 500 pe care l-aș vrea eu costă cam 3-4 de milioane de euro pe an. Am o promisiune de la ATP, dar România nu poate să-l țină!

La Arenele BNR nu mai e nicio șansă! E inutil, am renunțat să mă gândesc. Noi nu am semănat nimic și nu avem nimic de cules. Bani la sport sunt zero, iar cei pe care îi avem nu știm să-i utilizăm. Am fost și la domnul Novak, de vreo trei-patru ori. 0,072%, ăsta e procentul din PIB alocat Ministerului Sportului! Când spui zero virgulă zero … nu mai trebuie să spui nimic, cu asta ai terminat!”, a spus Ion Țiriac, pentru GSP.ro.

Ion Țiriac, al 3-lea cel mai bogat român

Ion Țiriac este al treilea cel mai bogat român, cu o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari, scrie revista Forbes.

În finalul anului trecut, Ion Țiriac a renunțat la licența pentru turneul Mutua Madrid Open. Țiriac ar fi încasat între 200 și 250 de milioane de euro pentru a ceda licența turneului de la Madrid.