Ion Țiriac, investiții uriașe în România. ”Eu aici fac. Am găsit înțelegere la prim-ministru”

George Drafta 03.10.2023, 16:46

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis nu renunţă la promisiunile făcute în ceea ce priveşte investiţiile pe care este dispus să le facă pentru dezvoltarea sportului alb în România.

În condiţiile imposibilităţii utilizării arenelor BNR, miliardarul ar vrea să contruiască un stadion doar pentru tenis. Investiţie estimată la aproximativ 30 de milioane de euro. Pentru acest proiect aşteaptă în prezent o autorizaţie de construcţie.

Motivul incredibil pentru care Ion Țiriac nu vrea să aducă turneul de tenis la București! Ce legătură are Jandarmeria
Arenele BNR au fost gazda mai multor meciuri de Cupa Davis sau a turneului ATP găzduit de Bucureşti până în 2016, Sursa foto: telekomsport.ro

Până să anunţe că va putea demara lucrările în vederea ridicării arenei, Ţiriac le-a dat o veste bună celor care aşteaptă să vadă din nou tenis de calitate în Bucureşti. Astfel, un turneu ATP 250 va avea loc în perioada 15-21 aprilie 2024 în Capitală. Iar premiile totale se vor ridica la 600.000 de euro.

Tradiţie până în 2016

Ultimul turneu de asemenea nivel organizat la Bucureşti a avut loc în 2016. Şi i-a avut drept câştigători pe Fernando Verdasco la simplu şi pe Florin Mergea şi Horia Tecău la dublu. A fost al 21-lea an la rând în care această competiţie a fost organizată la noi în ţară.

„Turneul ATP de anul viitor începe să fie la Bucureşti. Aici încep să construiesc cât pot de repede, cât de repede îmi dau aprobarea, stadionul… pentru că nu avem unde să jucăm. Plus academia, plus sala lui Nadia, plus piscina lui Potec şi aşa mai departe.

Adică ce am promis, eu aici fac! Şi, deocamdata, nu sunt politician, nu mă interesează ce partide sunt, am găsit înţelegere la prim-ministru. Am găsit-o, domnule, dacă poţi să crezi, şi ne-a lăsat o treabă senzaţională”, a declarat Ion Ţiriac pentru Antena Sport.

Nu s-a zbătut degeaba

Ion Ţiriac a încercat de mai multe ori să îi determine pe oamenii cu putere de decizie din România să accepte demararea unor investiţii care să ridice popularitatea acestui sport pe plaiurile miortice. Iar eforturile se pare că nu au fost în zadar.

„Legea pe care am făcut-o eu pe vremea domnului Ponta sau înainte, cea cu 20% din impozite să poţi să îi dai pentru sport, pentru învăţământ, pentru spitale şi aşa mai departe. A rămas! Adică asta a fost o treabă senzaţională că am putut să ne luptăm pentru ea. A rămas legea aia, e bună, haideţi să vedem ce facem mai departe cu infrastructura”, a mai adăugat fostul mare sportiv.

Urmăriți Playsport.ro și pe