Ion Țiriac se pregătește să dea cea mai mare lovitură a vieții. Pune mâna pe „diamantul” momentului?

Giosanu Catinca / 15.09.2021, 06:28
Ion Țiriac se pregătește să dea cea mai mare lovitură a vieții. Pune mâna pe „diamantul” momentului?

Emma Răducanu este senzația tenisului! Sportiva născută în Canada, la Toronto, a fost omagiată de Federația Britanică de Tenis după ce a câștigat proba feminină de la US Open 2021. Britanicii se tem însă că tânăra de 18 ani ar putea ajunge pe mâinile lui Ion Țiriac.

Emma Răducanu a intrat pe radarul lui Ion Țiriac

Ion Țiriac este unul dintre cei mai influenți oameni din sportul alb, iar miliardarul român ar putea să o ia pe Emma Răducanu sub aripa sa, așa cum a procedat și cu viitoarea soție a lui Toni Iuruc, Simona Halep. În prezent, campioana btiranică este manageriată de Max Eisenbud, vice-președintele firmei de management sportiv IMG.

Țiriac le-a fost mentor mai multor tenismeni care au și-au pus amprenta în lumea sportului alb. Guillermo Vilas, Boris Becker sau Simona Halep sunt doar câțiva dintre cei manageriați de omul de afaceri. Fanii din Regatul Unit al Marii Britanii sunt conștienți că jucătoarea are origini românești. Tocmai de aceea se întreabă cât mai durează până când Răducanu va fi abordată de Ion Țiriac.

Indiferent de cine va fi manageriată pe viitor, Emma are mari șanse să devină cea mai importantă figură din tenisul feminin pentru brandurile mari. De altfel, ea a fost asaltată, în ultima perioadă, pentru a oferi interviuri pentru publicațiile din străinătate. Mai mult, a apărut într-un pictorial senzațional, fiind surprinsă în ipostaze incendiare.

Campioana britanică va câştiga 2,5 milioane de dolari

Ion Țiriac a devenit managerul din umbră al Emmei Răducanu. La fel s-a întâmplat în trecut și cu Simona Halep, deși constănțeanca era reprezentată încă din adolescență de Virginia Ruzici.

Pe rețelele de socializare a fost postată o întrebare neașteptată:

Oare cât mai durează până ce Ion Țiriac o va ‘cumpăra’ pe Emma Răducanu?”, se întreabă fanii din Marea Britanie.

Emma Răducanu va încasa 2,5 milioane de dolari datorită victoriei istorice obţinute în cadrul US Open, suma fiind de opt ori mai mare prin comparaţie cu toate veniturile pe care le-a obţinut anterior sportiva.

Înainte să câştige US Open, Emma Răducanu a obţinut aproximativ 303.000 de dolari de-a lungul scurtei sale cariere în tenis. De asemenea, pe lângă suma recent câştigată, Emma Răducanu – născută dintr-un tată român şi o mamă chinezoaică – se pregăteşte să semneze o serie de parteneriate de sponsorizare, spun experţii.

Vârsta Emmei, originile ei, faptul că este din Generaţia Z, profilul său tot mai mare şi platforma globală în care se află în prezent înseamnă că o vor aştepta lucruri din ce în ce mai importante.”, spune Simon Chadwick, membru al Şcolii de Business Emlyon, adăugând că Nike şi Adidas „se vor lupta” pentru a-i obţine semnătura, potrivit CNBC.