Ionel Dănciulescu cere o reformă majoră în fotbalul românesc: „Suntem foarte jos. Nu cred că jucătorii sunt slabi”

Gabriel-Alexandru Ioniță 16.06.2022, 11:29
Ionel Dănciulescu cere o reformă majoră în fotbalul românesc: „Suntem foarte jos. Nu cred că jucătorii sunt slabi”

Ionel Dănciulescu le-a sărit în ajutor fotbaliștilor de la echipa națională, după valul de critici îndreptat spre aceștia în ultimele zile. Fostul mare atacant al lui Dinamo consideră că „tricolorii” nu se află la un nivel așa de scăzut precum cel arătat în primele 4 meciuri de Nations League, dar presiunea existentă în jurul echipei naționale în ultima perioadă s-a reflectat asupra evoluției lor.

De asemenea, fostul internațional, cu 8 meciuri și două goluri pentru România, a apreciat că s-ar impune o schimbare la nivelul conducerii FRF, mai degrabă decât o eventuală înlocuire a lui Edi Iordănescu. Mai mult, Ionel Dănciulescu a cerut o reformă masivă în fotbalul românesc și a subliniat necesitatea implicării factorului politic în acest sport.

Ionel Dănciulescu, analiză dură a situației în care a ajuns echipa națională a României

Nu în ultimul rând, el a comentat și zvonurile referitoare la faptul că unii jucători cu experiență, cum ar fi căpitanul Vlad Chiricheș sau Alexandru Maxim, ar lua în calcul posibilitatea de a se retrage de la echipa națională în perioada următoare. Și le-a transmis acestora, prin propriul exemplu, că nu este o variantă care să fie luată în calcul.

Este un moment greu. Chiar nu știu cum să ieșim din această criză, dar clar trebuie schimbări din toate punctele de vedere. O reformă, o schimbare la nivel de Federație, să vină oameni cu un proiect de durată. Și factorii politici pot face mai mult pentru sport, ca în alte țări. Clar că trebuie schimbate anumite lucruri. Suntem foarte jos. Când nu funcționează lucrurile, trebuie schimbate. Fotbalistul român își dorește. Dar faptul că s-au întâmplat atâtea lucruri… E complicat. Nu e simplu să te aflii în pielea jucătorilor de acum de la națională. Eu nu cred că sunt slabi.

Nu sunt de acord cu faptul de a te retrage de la echipa națională. E un privilegiu, o onoare, o mândrie. Eu aș fi jucat până nu aș mai fi putut”, a spus Ionel Dănciulescu pentru Pro TV și Antena 1, la un eveniment la care a participat recent.

Totodatp, Ionel Dănciulescu a fost întrebat și despre situația critică de la Dinamo și și-a manifestat, ca de fiecare dată, dispoziția de a-și ajuta clubul de suflet, dacă i se va cere acest lucru: „Eu întotdeauna am ajutat Dinamo, am fost lângă echipa asta și voi fi în continuare”.

Echipa națională se prăbușește în clasamentul FIFA! România, aproape de o rușine istorică

Urmăriți Playsport.ro și pe