Ionel Ganea a marcat în campionat, la 48 de ani! Adversarii l-au ironizat, după care l-au felicitat

Octavian Vasilescu 11.04.2022, 19:10
Ionel Ganea a marcat în campionat, la 48 de ani! Adversarii l-au ironizat, după care l-au felicitat

Ionel Ganea (48 de ani) s-a întors în iarbă, la FC Dumbrăveni, locul 6 din Liga 4 Sibiu.

Fostul mare internațional a marcat în ultima etapă de campionat! FC Dumbrăveni a pierdut pe terenul liderului Inter Sibiu, scor 1-3, dar Ionel Ganea și-a trecut în cont golul de 1-1.

Ionel Ganea, marcator în Liga 4, la 48 de ani

La final, adversarii de la Inter Sibiu au scris pe pagina oficială de Facebook a clubului despre prestația lui Ionel Ganea:

Partida, în ansamblul ei, a fost categoric peste nivelul fotbalului de județ. La asta a contribuit și vedeta incontestabilă a echipei lor, Ionel Ganea (da, acel Ionel Ganea!), antrenorul lor din teren. La 22 de ani distanță de acel Romania-Anglia istoric, este un centru de greutate (la propriu și la figurat) pentru echipa lui.

Și, după cum s-a văzut din golul pe care l-a marcat cu o lovitură de cap, instinctul de golgheter nu l-a părăsit. Tot respectul pentru că la 48 de ani nu a lăsat fotbalul în urmă și, reprofilat în mijlocaș central, coordonează o echipă mai mult decât decentă pentru acest nivel”, se arată în postarea celor de la Inter Sibiu.

Ganea joacă pe post de mijlocaș central la FC Dumbrăveni. În partida cu liderul Inter Sibiu, fostul jucător de la Dinamo și Poli Timișoara a înscris cu o lovitură de cap.

FC Dumbrăveni ocupă locul 6 în Liga 4 Sibiu, cu 29 de puncte. Inter Sibiu este lider, cu 48 de puncte.

Ionel Ganea a explicat de ce s-a întors pe gazon, la 48 de ani

Ionel Ganea s-a retras din fotbalul profesionist în 2011. „Ganezul” a explicat de ce a ales să revină pe gazon, la Liga 4:

Mai fac și eu o mișcare. Fizic sunt… Binișor. M-am legitimat la Dumbrăveni, am și jucat un amical cu Blaj. M-am reprofilat, joc la închidere, stilul lui Ionuț Lupescu.

Fundaș central era mai greu, ar fi trecut băieții ăștia mai tineri în viteză pe lângă mine”, a spus Ganea, pentru monitorulexpres.ro.

Ionel Ganea a evoluat în 45 de meciuri pentru echipa națională a României, unde a înscris 19 goluri.

De-a lungul carierei, Ganea a mai jucat pentru FC Brașov, Universitatea Craiova, Rapid, Stuttgart, Bursaspor sau Wolves.

Urmăriți Playsport.ro și pe