Ionel Ganea nu se ascunde după cuvinte, atunci când vorbește despre campania U21: „Cea mai mare mizerie!”

Olteanu Ștefan / 31.03.2021, 10:41
Ionel Ganea nu se ascunde după cuvinte, atunci când vorbește despre campania U21: „Cea mai mare mizerie!”

Fostul mare atacant al echipei naționale, Ionel Ganea a răbufnit după ratarea calificării în sferturi la Campionatul European. România U21 a remizat, scor 0-0 cu Germania U21, în ultima partidă a grupei și golaverajul a făcut diferența. Olanda U21, Germania U21 și România U21 au terminat toate cu câte 5 puncte în grupă. „Tricolorii” au ieșit pe minus în fața ultimelor calcule, iar Ganea știe unde s-a pierdut calificarea.

Ionel Ganea nu se ascunde după cuvinte, atunci când vorbește despre campania U21: „Cea mai mare mizerie!”

Ionel Ganea nu s-a mai putut controla după ratarea calificării la Euro. România U21 rămâne acasă, în ciuda unui parcurs bun în grupă. „Tricolorii” au luptat de la egal la egal cu două dintre favoritele turneului, Olanda U21 și Germania U21. Însă, meciul care s-a dovedit a fi crucial a fost cel cu Ungaria U21. Elevii lui Mutu au învins cu 2-1 Ungaria, la capătul unui meci în care arbitrajul a fost evident împotriva „tricolorilor”. Ungaria U21 a practicat un joc extrem de agresiv, însă arbitrul s-a văzut copleșit de situație. Mai mult, golul maghiarilor a venit după un fault în atac, iar România U21 a avut și un penalty clar neacordat.
Acest context l-a înfuriat pe Ionel Ganea:

N-am pierdut niciun meci, cea mai mare mizerie pentru noi a fost partida cu Ungaria. Arbitrii ne-au tocat pe față. Dacă la 0-0 primeam penalty, altfel stătea situația pentru noi (n.r. – din perspectiva golaverajului). Am avut și un fault care nu s-a dat, cel de la golul lor. Aici s-a jucat totul, pentru că Olanda și Germania au câștigat la pas cu ei”, a spus Ionel Ganea, pentru GSP.ro.

Calificarea s-a pierdut la meciul cu Ungaria U21, spune Ionel Ganea
Calificarea s-a pierdut la meciul cu Ungaria U21, spune Ionel Ganea

„Dacă fotbaliștii și-ar fi dorit mai mult, puteau să bată Germania!”

În continuare, fostul atacant cu 19 goluri în naționala României a vorbit și despre meciul cu Germania U21. Ganea spune că, per total, meciul cu Germania a fost unul echilibrat. România U21 a avut o primă bară, prin Mățan, în timp ce nemții au avut două bare, una fiind dintr-un penalty ratat.

Ne-a lipsit golul cu Germania, noroc am avut și noi, și ei. Cred că am avut o formulă ofensivă, dar știți cum e, antrenorul te pregătește până la un moment dat. Schimbările din seara asta nu au adus un plus. A lipsit o dăruire suplimentară a jucătorilor. Dacă și-ar fi dorit mai mult fotbaliștii, poate că am fi câștigat meciul.
Probabil că ar fi arătat altfel atacul azi cu George Ganea pe teren. Dar o echipă națională nu trebuie să stea doar într-un jucător, doi sau trei”, a mai spus Ganea.

George, fiul lui Ionel Ganea a fost titular în primele două meciuri din grupă, cu Olanda U21 și Ungaria U21. La duelul cu Germania, el a fost suspendat din cauza cartonașelor galbene.