Ionel Ganea s-a convins de Edi Iordănescu și dă de pământ cu selecționerul României. Are și o variantă de înlocuire

George Drafta 18.11.2022, 15:49
Ionel Ganea s-a convins de Edi Iordănescu și dă de pământ cu selecționerul României. Are și o variantă de înlocuire

Fostul mare atacant al reprezentativei României a făcut analiza prestaţiei naţionalei în amicalul pierdut în faţa Sloveniei.

Şi a identificat principalul vinovat pentru felul în care arată selecţionata tricoloră cu 4 luni înaintea debutului preliminariilor Euro 2024.

„Cine e selecționer, măi, frate? Avem selecționer, sau ce? Că nu înțeleg! Așa, pe hârtie e selecționer. Noi n-avem selecționer, tati! Sunt selecționeri, dar dacă nu i-ai ales. Ai găsit alibi și vrăjeală de-asta ieftină. Nu vedeți că nu se arată absolut nimic, nu e transparență deloc.

Nici ce salarii au ăia de la federații, nici ce diurne au. Când a fost Mircea Sandu se știa și femeia de serviciu ce salariu avea. Și acum toți se dau de gard. Dan Petrescu nu știu dacă vrea să vină, dar eu pe Hagi l-aș alege. Eu cred că el e omul potrivit. Să îi dai doi ani”, a fost comentariul „Ganezului” pentru Fanatik. 

Şi un alt coleg de generaţie al lui Ionel Ganea a reacţionat după partida de pe Cluj Arena. Dorinel Munteanu a amendat discursul selecţionerului după eşecul înregistrat cu Oblak & Co.

„Aceeași partitură, aceleași interviuri: «Suntem foarte mulțumiți de a doua repriză». Edi Iordănescu a trebuit să scoată ce este bun dintr-un rezultat negativ. Iarăși debuturi, sunt foarte multe debuturi în ultimele mandate la echipa națională, dar de rezultate nu se vorbește. Până la urmă, rezultatele contează. Așteptăm meciul cu Moldova cu mari speranțe.

Vă dați seama ce amical va fi cu Moldova…Am încredere că Edi poate redresa echipa, dar în jocurile amicale nu trebuie să promovezi jucători, ci să creezi un nucleu cu care să începi preliminariile. Nu știu ce gândește, așteptăm jocul cu Moldova, să vedem ce va ieși”, a fost poziţia lui „Munti” pentru Gsp.

Dorinel Munteanu a explicat motivele pentru care a fost dezamăgit de jocul naţionalei
Dorinel Munteanu a explicat motivele pentru care a fost dezamăgit de jocul naţionalei

Prestaţie analizată în detaliu

Recordmenul selecţiilor în naţionala României a evidenţiat punctul nevralgic pe care reprezentativa condusă de Edi Iordănescu trebuie să îl înlăture în meciurile viitoare.

„A fost o diferență foarte mare între prima și a doua repriză, deși a fost o singură schimbare la pauză. Nu pot înțelege cum a fost pregătit jocul. Dacă schimba 3-4 jucători la pauză, era de înțeles. Dar să schimbi un singur jucător și diferența să fie așa mare… E clar că există o problemă, legat de pregătirea jocului, abordarea lui. Am avut în toate jocurile momente foarte bune. Cu o singură schimbare la pauză am ajuns să avem atitudine, ocazii.

Trebuia să începem foarte bine acest joc, să nu punem accent pe ce portar sau ce fundași are Slovenia. E început de drum, nu au de ce să aibă trac, să fie stresați. Moruțan, Cicâldău au sclipiri, sunt jucători care pot decide jocul. Doar că trebuie să înceapă jocul din primul minut. Edi trebuie să analizeze prima parte, nu pe a doua. Unii jucători au arătat bine în repriza a doua, dar nu poți construi așa. Rezultatul final rămâne în minte”, a completat Munteanu.