Ionuț Chirilă a făcut spectacol după meciul cu FCSB: „Numai un nebun ca mine putea să facă asta!” L-a atacat din nou pe Ilie Poenaru

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.09.2021, 23:54
Ionuț Chirilă a făcut spectacol după meciul cu FCSB: „Numai un nebun ca mine putea să facă asta!” L-a atacat din nou pe Ilie Poenaru

Ionuț Chirilă a debutat în Liga 1 pe banca Academicii Clinceni în meciul de pe Arena Națională cu FCSB din etapa cu numărul 10 din Liga 1. Ilfovenii au pierdut cu scorul de 2-3, însă au arătat destule momente bune de joc de-a lungul partidei.

Acest aspect a fost subliniat și de noul antrenor al echipei. Ionuț Chirilă s-a arătat mulțumit de jocul pe care echipa sa l-a prestat, în contextul în care a susținut doar 5 antrenamente de când a semnat contractul.

Ionuț Chirilă, dezlănțuit după meciul cu FCSB

De asemenea, el a ținut să scoată în evidență faptul că a preluat echipa într-un moment destul de dificil. Lucru pe care consideră că doar el l-ar fi putut face. Totodată, Chirilă l-a criticat din nou pe Ilie Poenaru pentru modul în care a pregătit echipa în acest început de sezon.

Dar și pentru faptul că nu a obținut mai multe puncte, în condițiile care, în opinia sa, Academica a întâlnit câțiva adversari mai facili în primele etape.

După cinci antrenamente împreună, am murit frumos azi. Cu puțină șansă și dacă nu începeam jocul timid, nu pierdeam azi. Important este că această echipă se construiește frumos. Am creat superioritate numerică, am dominat un adversar care vrea titlul, cu niște jucători de o calitate incontestabilă.

Am avut un De Amorim într-un picior, am jucat cu un vârf improvizat, Omoh, practic n-am avut vârf, dar de multe ori am condus jocul. Fizic, tehnic, tactic, tot (n.r.- La ce are de lucrat cel mai mult la Clinceni). Uitați-vă la ultimele partide de campionat și modul în care am jucat azi.

Am fost inteligenți, nu am aruncat mingi în tribune, am făcut posesie, cu niște jucători cărora le-am spus că doar cu inteligență putem câștiga. Nu am câștigat, dar pentru mine e important jocul. FCSB are jucători de clasă și a câștigat din momente de joc, nu că ne-au fost superiori ca joc colectiv. Astăzi Clinceniul a demonstrat că începe un nou drum.

Ionuț Chirilă: „Cine lua echipa ca mine? Numai un nebun!”

Îmi plac lucrurile cu grad înalt de dificultate. Cine lua o echipă ca mine, cu 2 puncte în etapa a 9-a? Nimeni, doar eu că sunt un nebun. Eu trebuie să-mi asum riscul să construiesc. Clinceniul a murit frumos!

Nu au făcut puncte cu echipele accesibile, din zona de jos, trebuia să facă puncte cu Argeș, cu Mioveni, cu Dinamo, care e într-o situație deplorabilă. Acum vine artileria grea, după FCSB vine Botoșani, după părerea mea cea mai puternică echipă din campionat, ca joc”, a declarat Ionuț Chirilă la finalul meciului.

Edi Iordănescu, supărat din nou pe jucătorii săi

Edi Iordănescu s-a arătat din nou supărat pe jucătorii săi pentru modul superficial în care au gestionat momentele în care s-au aflat în avantaj. La fel ca la finalul meciului cu CS Hunedoara din „16”-imile de finală ale Cupei României.

De asemenea, antrenorul FCSB-ului a subliniat că elevii săi au arătat din nou lipsă de maturitate în acest meci. Totodată, Edi Iordănescu a acuzat și programul foarte încărcat pe care l-a avut echipa sa în ultima perioadă.

Nu ne putem bucura de victorie așa cum ar fi trebuit acum. Mă supără că arătăm multă lipsă de maturitate și de inteligență fotbalistică. Am contrapresat când am pierdut mingea, am avut o circulație bună a mingii și trebuia să gestionăm cu totul altfel ce a urmat. E foarte rău când ai 2-0 și lași controlul jocului. După care, intri cu 2-1 la pauză. Am marcat în repriza a doua, am avut bară, dar trăim din nou periculos cu un gol primit pe final. Trebuie să înțelegem că jocul de fotbal e construit din momente. Dacă nu înțelegem asta, e foarte greu să nu ne expunem.

M-a supărat lipsa de maturitate, lipsa de șmecherie fotbalistică, în termeni mai populari. Nu ai voie. E un joc în care se puteau marca 3-4 goluri, intri foarte bine în joc, faci 2-0, după care gestionezi prost. Mai erau câteva minute, nu mai riști nimic! Faci progresie departe de poartă. Am gestionat prost și finalul reprizei a doua.

„Încercăm să căpătăm maturitatea care ne lipsește”

Încercăm să corectăm, să punctăm anumite lucruri și încet-încet sper că grupul va înțelege. Cu Karagandy s-a gestionat foarte prost și s-a pierdut o calificare. Cu CFR, colaps mental. Lucrurile acestea se repetă. Trebuie mai multă comunicare în teren, trebuie să ne ajutăm mai mult. Și cum am spus, mai șmecheri. Să dai două goluri și să trăiești periculos… e inexplicabil. Clinceniul a marcat două goluri din două ocazii, să fim sinceri. Multă neșansă la primul gol, la al doilea la fel. Tragem linie, analizăm, încercăm să căpătăm maturitatea care ne lipsește.

Am avut o deplasare foarte lungă la Craiova, ne-am întors dimineața. Am avut drum apoi la Hunedoara. Acolo am zburat până la Sibiu, dar am ajuns la 4 dimineața acasă acum 3 zile. A fost greu, trei meciuri într-o săptămână. Dacă vom câștiga cu Chindia, ar fi 5 victorii în 5 meciuri, ceea ce ar fi foarte bine”, a declarat și antrenorul FCSB-ului după meci.