Ionuț Chirilă, discurs fluviu. Și-a ieșit din fire și a anunțat prima măsură drastică luată la Clinceni

Giosanu Catinca / 25.10.2021, 21:16
Ionuț Chirilă, discurs fluviu. Și-a ieșit din fire și a anunțat prima măsură drastică luată la Clinceni

Academica Clinceni a pierdut dramatic în fața celor de la UTA Arad, în etapa a 13-a a Ligii 1. Ilfonevii au fost învinși cu 3-0 de arădeni. Ionuț Chirilă nu a putut suporta această umilință și și-a ieșit din fire.

Ionuț Chirilă, criză de nervi după înfrângerea cu Clinceni

Deși sezonul 2021 – 2022 a început la jumătatea lunii iulie, adică acum mai bine de trei luni, Academica Clinceni nu a reușit nicio victorie. Formația ilfoveană a înregistrat trei remize și nouă înfrângeri în Liga 1, rezultate din cauza cărora este ultima clasată. De asemenea, a bifat un alt eșec în șaisprezecimile Cupei României, cu divizionara secundă FC Buzău.

La meciul cu UTA Arad, elevii lui Ionuț Chirilă nu s-au descurcat prea bine. Arădenii au punctat prin Ioan Hora, de două ori, și David Miculescu, cei care au profitat de erorile portarului Ștefan Dobre, înlocuit de Chirilă la pauză cu Andrei Ureche.

Tehnicianul l-a criticat aspru pe portarul Ștefan Dobre

Antrenorul Ionuț Chirilă l-a luat la rost pe Ștefan Dobre, portarul care a gafat din nou, exact cum se întâmplase și etapele trecute. Iată ce i-a transmis tehnicianul jucătorului său după 0-3 cu UTA:

Eu în general îmi apăr jucătorii. Cred în ei, dar ceea ce s-a întâmplat azi din partea portarului Dobre e hilar! Am primit primul gol din vina lui, deși construiam jocul. Continuăm să construim jocul, apoi luăm iar gol într-o fază în care oricare din dumneavoastră ar fi putut apăra mingea respectivă.

După cele două goluri făcute cadou cu FCSB, după golul primit cu Botoșani, astăzi a greșit din nou. A venit un moment în care va trebui să facă o pauză. I-am spus-o și lui.

S-a făcut o greșeală managerială când s-a spus că se poate juca cu un jucător U21 în poartă. Greșeala portarilor e decisivă și e foarte greu de reparat. Așteptam să se reinventeze, de asta l-am titularizat și astăzi.”, a declarat Ionuț Chirilă, la Look Sport+.

”Ne trebuie niște plombe clare pentru a fi o echipă compactă”

La final, Chirilă a spus că are nevoie de doi atacanți și cel puțin un portar.

Din păcate, nu stăm bine la capitolul jucătorilor U21. Nu avem soluții pentru jucătorii U21. Suntem într-o situație fără ieșire.Din păcate, nu stăm bine la capitolul jucătorilor U21. Nu avem soluții pentru jucătorii U21. Suntem într-o situație fără ieșire.

Jocul nostru n-a fost cu nimic sub cel al UTA-ei. Din contră, i-am dominat în repriza a doua, însă am comis niște greșeli incomensurabile. Jucătorii mei nu au cedat la pauză, am făcut o repriză secundă mult mai bună. Dar orice greșeală făcută împotriva adversarilor de astăzi e fatală. Noi am făcut trei greșeli. (…)

Ne trebuie niște plombe clare pentru a fi o echipă compactă. Ne trebuie doi atacanți și cel puțin un portar.”, a mai spus antrenorul celor de la Academica Clinceni.