Ionuț Vînă, prima reacție după ce a semnat cu Universitatea Craiova! Schimbul cu FCSB, oficializat: Mamut și Burlacu au plecat din Bănie

Marian Cărăvan / 31.07.2021, 15:16
Ionuț Vînă, prima reacție după ce a semnat cu Universitatea Craiova! Schimbul cu FCSB, oficializat: Mamut și Burlacu au plecat din Bănie

Nici nu s-au scurs primele trei etape din actualul sezon competițional, și deja au apărut unele transferuri. Practic, un schimb de jucători între FCSB și Universitatea Craiova. Ionuț Vînă a ajuns de la FCSB la formația olteană, în timp ce din Bănie au plecat spre roș-albaștri Ivan Mamut și Andrei Burlacu.

Ionuț Vînă, prima reacție după ce a semnat cu Universitatea Craiova

Mijlocașul central Ionuț Vînă va îmbrăca de acum tricoul Craiovei. Fotbalistul născut la Galați la data de 20 februarie 1995, a semnat cu Universitatea Craiova un contract valabil pe o perioadă de patru ani.

Mult succes în tricoul alb-albastru!”, i-a transmis clubul din Bănie într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

La rândul său, noul jucător al Craiovei a postat pe pagina sa de socializare o fotografie prin care își anunță fanii de semnarea contractului cu gruparea din Bănie.

Let’s go!”, a fost prima reacție a jucătorului transferat de la FCSB.

Ionuț Vînă este cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.com la 500.000 de euro.

Schimbul cu FCSB, oficializat: Mamut și Burlacu au plecat din Banie
Schimbul cu FCSB, oficializat: Mamut și Burlacu au plecat din Banie

Schimbul cu FCSB, oficializat: Mamut și Burlacu au plecat din Bănie

La rândul lor, cei de la FCSB au anunțat transferul atacanților Andrei Burlacu și Ivan Mamut, de la Universitatea Craiova. Cei doi au fost incluși într-un schimb efectuat între cele două cluburi, în urma căruia Ionuț Vînă a ajuns la formația olteană.
Burlacu va purta la FCSB tricoul cu numărul 20, în timp ce Mamut și-a ales numărul 31.

Ivan Mamut este un atacant născut la 30 aprilie 1997, în Split, Croația. A început fotbalul la RNK Split, de unde a ajuns, la 15 ani, la Hajduk Split. A mai evoluat pentru NK Hrvace, Primorac 1929, Inter Zapresic sau NK Sesvete. A ajuns la Universitatea Craiova în octombrie 2020, reușind să înscrie trei goluri pentru olteni în 26 de partide oficiale. Are în palmares Cupa României, obținută în vara lui 2021 cu Universitatea.

Sunt foarte fericit că am ajuns la acest club mare, care se luptă mereu pentru titlu. Sper să contribui la atingerea obiectivelor clubului și să înscriu cât mai multe goluri. Voi face totul pentru a demonstra că pot oferi mai mult decât s-a văzut în jocul meu până acum. Voi munci la fiecare antrenament și la fiecare meci cu acest gând în minte”, a declarat Ivan Mamut pentru site-ul oficial al roș-albaștrilor.

Andrei Burlacu este un atacant născut la 12 ianuarie 1997, în Botoșani. A început fotbalul la FC Botoșani, iar în 2014 a ajuns la Universitatea Craiova, echipă care l-a împrumutat la ACSM Politehnica Iași, Concordia Chiajna sau FC Chindia Târgoviște. Pentru Universitatea a adunat 54 de meciuri, 8 pase de gol și 6 goluri, trecându-și în palmares și Cupa României în 2018.

Sunt bucuros să revin în prim-planul fotbalului românesc. Este șansa pe care o așteptam și voi face totul pentru a răsplăti încrederea primită. Sunt conștient că am mult de muncă pentru a ajunge din nou la nivel înalt. Îmi voi aștepta șansa și sper să demonstrez că pot ajuta echipa”, a spus la rândul său și Andrei Burlacu.