Irina Begu, despre momentele dificile din turul 3 de la Roland Garros. “Atunci am avut emoții”

Olteanu Ștefan / 28.05.2022, 14:29
Irina Begu, despre momentele dificile din turul 3 de la Roland Garros. “Atunci am avut emoții”

Irina Begu (31 de ani – 63 WTA) a reușit să se califice în optimile turneului de la Roland Garros, după ce în turul 3 a învins-o pe Leolia Jeanjean (26 de ani – 227 WTA) în două seturi, scor 6-1, 6-4. Astfel, jucătoarea de tenis din România și-a egalat cea mai bună performanță a carierei de la Paris. În 2016, Irina Begu ajungea la Roland Garros tot până în optimile de finală.

Irina Begu scrie istorie la Roland Garros 2022. A învins-o pe Leolia Jeanjean în turul 3 și s-a calificat în optimi

Cu jucătoare ca Simona Halep sau Sorana Cîrstea ieșite deja din competiție, Irina Begu face senzație la Roland Garros 2022 și în turul 3 a reușit o victorie spectaculoasă.

Ea a întâlnit-o pe reprezentanta locală, Leolia Jeanjean, și a avut parte de cel mai bun meci de până acum. Begu a luat-o pe sus pe Jeanjean în primul set și după doar 25 de minute conducea deja cu 5-0. Ulterior, franțuzoaica și-a făcut o dată serviciul, însă apoi Begu a revenit și a închis primul set la 6-1.

La fel de în forță a început Irina Begu și actul secund. Ea și-a făcut de fiecare dată cu succes serviciul și a reușit să ducă scorul la 5-1 în favoarea sa. Însă, apoi a avut mici ezitări și Leolia Jeanjean a profitat. Franțuzoaica a revenit în joc și a dus scorul la 5-4, reușind să salveze chiar și trei mingi de meci.

În game-ul 10, Begu și-a făcut serviciul și a fructificat a patra minge de meci, reușind să își adjudece victoria!

A făcut un turneu extraordinar (n.r. – Leolia Jeanjean), nu e ușor să joci împotriva unei franțuzoaice aici. Îi doresc numai bine anul acesta.

Am jucat foarte bine, am fost agresivă, dar am avut emoții pe final. Am jucat bine până la 5-1, apoi mi-a fost un pic greu. Am știut la ce să mă aștept. În primele game-uri i-am simțit jocul. Eu am avut o strategie foarte bună încă de la început”, a declarat Irina Begu, imediat după calificarea în optimile turneului de la Roland Garros.

Punct de senzație câștigat de Irina Begu cu Leolia Jeanjean:

Lovitură financiară dată de Irina Begu. Câți bani a câștigat odată cu calificarea în optimi

În partidele precedente, Irina Begu a trecut de Jasmine Paolini – 4-6, 6-1, 7-6 (10-5) și de Ekaterina Alexandrova, 6-7 (3), 6-3, 6-4.

Acum, odată cu victoria obținută în turul 3, Begu revine în top 50 WTA și își asigură și un cec 220.000 de euro.

Begu şi-a egalat cea mai bună performanţă a sa la Roland Garros, reuşită în premieră în 2016. Optimile de finală reprezintă cea mai bună performanţă a româncei la turneele de Grand Slam, având încă o prezenţă în această fază în 2015, la Australian Open.

În optimile de finală de la Roland Garros 2022, Irina Begu o va aștepta pe învingătoarea dintre Jessica Pegula (28 de ani – 11 WTA) şi slovena Tamara Zidansek (24 de ani – 25 WTA).