Irina Begu, după victoria fabuloasă cu Aryna Sabalenka. “Mă bucur că am făcut-o din nou” Care a fost strategia în fața principalei favorite de la Miami

Giosanu Catinca / 25.03.2022, 18:00
Irina Begu, după victoria fabuloasă cu Aryna Sabalenka. “Mă bucur că am făcut-o din nou” Care a fost strategia în fața principalei favorite de la Miami

Irina Begu a oferit o primă reacție după succesul cu Aryna Sabalenka. Sportiva din România i-a suprins pe toți. Puțini sunt cei care se așteptau ca tânăra să se califice în turul al treilea al turneului de categorie WTA 1000 Miami Open. La ce strategie a apleat românca pentru a se impune în fața principalei favorite de la Miami.

Reacția Irinei Begu, după victoria fabuloasă cu Aryna Sabalenka

Irina Begu a trecut fără probleme de Aryna Sabalenka, principala favorită a turneului. Sportiva a dovedit că s-a pregătit temeinic. Tânăra a câștigat 6-4, 6-4. Meciul dintre Irina Begu și Aryna Sabalenka a durat o oră și 38 de minute.

Begu a făcut un meci foarte bun. De partea cealaltă, Sabalenka s-a mişcat ceva mai greu pe teren. Jucătoarea profesionistă de tenis din Belarus a greşit mult, atât cu serviciul, cât şi cu loviturile ei de forţă. În plus, ea a părut că nu s-a concentrat prea mult asupra meciului.

Am încercat să stau în punct, să o fac să se miște cât mai mult și eu să încerc să fiu cât mai constantă. În setul al doilea, la set și 4-3 pentru mine a fost foarte important ghemul acela, să stau acolo, să îmi iau serviciul și  mă bucur că am putut să servesc, bine, în momentele importante.”, a declarat Irina Begu, conform celor de la prosport.ro.

”Am încercat, în mare parte să joc ceea ce ne-am propus”

Irina Begu a recunoscut că nu își mai amintește când a mai învins o jucătoare de asemenea factură (top 5 mondial).

Sincer, nu îmi mai aduc aminte… de ceva timp dar mă bucur că am facut-o din nou. Mă bucur că am putut să câștig, din nou, împotriva unei jucătoare din Top Ten. Am încercat, în mare parte să joc ceea ce ne-am propus. Evident că pe parcursul meciului au fost momente când a trebuit să mă adaptez, dar, per total, cred că mi-am făcut bine treaba.”, a mai spus jucătoarea din România.

Ce urmează pentru Irina Begu

Românca își dorește să ajungă cât mai departe în turneul de la Miami. Ea și-a aflat deja următoarea adversară. În turul al treilea, sportiva noastră va da peste o altă jucătoare din Belarus. Concret, este vorba despre Aliaksandra Sasnovici, locul 60 mondial.

Adversara Irinei Begu a produs şi ea o surpriză la Miami. Sportiva din Belarus a eliminat-o pe rusoaica Daria Kasatkina, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 25. Meciul s-a încheiat cu scorul de 7-6 (5), 6-4.

Pentru succesul cu Sabalenka, Irina Begu va fi recompensată cu un premiu de 54.400 de dolari şi cu 65 de puncte WTA.