Irina Begu părăsește turneul de la Charleston în optimi, eliminată de favorita 4

Gabriel-Alexandru Ioniță 08.04.2022, 09:38
Irina Begu părăsește turneul de la Charleston în optimi, eliminată de favorita 4

Irina Begu, jucătoarea situată pe locul 66 în clasamentul WTA, a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de la Charleston, dotat cu premii în valoare totală de circa 900.000 de dolari. Ea a fost învinsă de Ons Jabeur din Tunisia, numărul 10 mondial și favorita numărul 4 a turneului nord-american.

Irina Begu a fost eliminată de la Charleston de favorita numărul 4 a turneului

Aceasta s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2, la capătul a 69 de minute de joc. În sferturile de finală, Ons Jabeur se va duela cu Anhelina Kalinina din Ucraina.

În ceea ce o privește pe Irina Begu, ea a obținut 55 de puncte în clasamentul WTA după parcursul de la Charleston. Dar și un cec în valoare de 9.900 de dolari.

În turul precedent, jucătoarea de 31 de ani trecuse de Ajla Tomljanovic din Australia, cu scorul de 6-2, 6-3, după un meci care a durat o oră și 18 minute.

Început foarte bun de an pentru Begu

Irina Begu a reușit să o elimine la turneul de la Miami pe Aryna Sabalenka, principala favorită a acelui turneu, chiar în turul secund. Această victorie este probabil una dintre cele mai importante obținute de ea în întreaga carieră. Din păcate pentru ea, parcursul său a fost oprit în turul trei de către Aliaksandra Sasnovich din Belarus.

Chiar și așa, este destul de clar că Irina Begu are parte până acum de un sezon foarte bun. Acest lucru a fost dovedit chiar și de victoria de la Charleston contra Ajlei Tomljanovic, o jucătoare bine cotată în circuitul WTA. Deși Ons Jabeur s-a dovedit a fi o adversară prea puternică în acest moment, Begu are motive să fie optimistă în legătură cu parcursul său ulterior din acest sezon.