Irina Begu s-a calificat în optimi la Lausanne. Anastasia Potapova, viitoarea adversară

Robert Zanfir / 12.07.2022, 17:44
Irina Begu s-a calificat în optimi la Lausanne. Anastasia Potapova, viitoarea adversară

Irina Begu (49 WTA) a învins-o pe Tamara Korpatsch (111 WTA) în primul tur de la Lausanne, scor 6-4, 6-2. Cele două s-au întâlnit pentru prima dată în circuit. În optimile din Elveția, Begu va da peste rusoaica Anastasia Potapova (78 WTA).

Există viață și după Wimbledon. Eliminată de la All England Club de coșmarul româncelor, Jelena Ostapenko, Irina Begu își continuă sezonul în turneul WTA 250 de la Lausannne. În primul tur al turnelului dotat cu premii de 251.750 dolari, românca a avut parte de o întâlnire în premieră.

Irina Begu s-a calificat în optimi la Lausanne

Irina Begu se reface pe zgură, după șocul suferit pe iarba de la All England Club, unde a fost eliminată de Ostapenko cu 6-3, 1-6, 1-6. În Elveția, Begu a trecut lejer de nemțoaica Tamara Korpatsch, 6-4, 6-2.

În primul set, românca a reușit două break-uri în primul sfert de oră. Setul al doilea a început cu un război al breakurilor, iar Begu a pus capăt seriei la scorul de 3-2. În cele din urmă, favorita nr. 3 de la Lausanne și-a adjucat partida.

În optimi, Irina Begu va da peste rusoaica Anastasia Potapova (79 WTA). Pentru victoria din primul tur de la Lausanne, Begu se va alege cu un cec în valoare de 3.800 de dolari și 30 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

Danielle Collins (8 WTA), Belinda Bencic (16 WTA) și Irina Begu (43 WTA) sunt primele trei favorite ale întrecerii din Elveția.

Irina Begu s-a retras din naționala României

Irina Begu a luat o decizie drastică în luna iunie. Bucureșteanca a anunțat că nu va mai juca pentru echipa națională. Vestea a venit înaintea partidei cu Ungaria, din play-off-ul Billie Jean King Cup. Întâlnirea se va desfășura în țara noastră, în perioada 11-12 noiembrie 2022.

„Am decis să mă retrag din echipa de Fed Cup a României (n.r. Billie Jean King Cup). Decizia am luat-o de ceva timp, dar acum anunț oficial.

O spun cu părere de rău. Sunt mândră de ce am făcut. Îmi plac copiii, încerc să fiu în preajma lor. Puteți să-l întrebați pe el cât de greu îi va fi (n.r. Horia Tecău).

Este o generație nouă și cred că sunt sportive extraordinare și vor ajuta echipa.”, a spus Irina Begu.