Franța câștigă la limită în Irlanda. Austria se salvează pe final de rușine. Moldova, surpriza serii după remiza cu Cehia

Bogdan Solomon 27.03.2023, 21:41
Franța câștigă la limită în Irlanda. Austria se salvează pe final de rușine. Moldova, surpriza serii după remiza cu Cehia

Preliminariile pentru Campionatul European de anul viitor au oferit o nouă seară plină de goluri. Nu din partea vicecampioanei mondiale, care a jucat economicos în Irlanda și s-a impus cu o execuție superbă.

 

Franța victorie la limită. Țările de Jos, succes de serviciu

După 4 la 0 în fața selecționatei lui Ronald Koeman, toată lumea aștepta un recital din partea lui Mbappe, Griezmann și celorlalte vedete din naționala Franței. Nu a fost deloc așa, vicecampioana mondială a suferit, iar în prima repriză nu a avut nicio ocazie. A trebuit să vină golul fantastic al lui Pavard, de după pauză. Fundașul s-a specializat pe goluri spectaculoase, dar și decisive. Și francezii au pornit cu 6 puncte campania de calificare.

Olandezii au siferit o corecție la Paris, așa că meciul cu Gibraltar a fost medicamentul perfect. Fundașul lui Manchester City, Nathan Ake, a fost eroul serii, cu o dublă. Depay a punctat și el într-o victorie de serviciu pentru batavi.

Moldova, surpriza serii. Austria a evitat un dezastru

Surpriza a venit de peste Prut, unde Moldova a primit vizita Cehiei. După victoria cu Polonia, cehii porneau mari favoriți, dar, spre șocul general, nu au putut să câștige. S-a terminat 0 la 0, iar Cehia a irosit, practic, punctele câștigate în fața Poloniei. Mai ales că leșii, cu Fernando Santos pe bancă, au câștigat cu Albania și lupta se anunță încinsă.

O altă mare surpriză era să se producă în Austria, unde țara gazdă a fost condusă până spre final de Estonia. Ar fi fost un rezultat care ar fi lovit greu în șansele naționalei austriece, dar, din fericire pentru fanii vienezi, favoriții au întors rezultatul. Și au cucerit chiar 3 puncte, la care nu se mai așteptau.

Serbia a obținut și ea o victorie importantă, pe terenul vecinei Muntenegru. Dusan Vlahovic, vedeta lui Juventus, a recidivat și a înscris dubla cu care sârbii au obținut victoria.

O altă partidă importantă s-a disputat și la Budapesta. Vecinii maghiari nu au avut milă de Bulgaria pe care au surclasat-o cu 3 la 0. A fost un meci în care Ungaria a arătat iar ca o națională puternică, cu șanse importante să meargă iar la Campionatul European

Rezultatele serii

  • Irlanda – Franța 0-1 B. Pavard (50) 
  • Ungaria – Bulgaria 3-0 B. Vécsei (7) D. Szoboszlai (26) M. Ádám (39)
  • Olanda – Gibraltar 2-0 M. Depay (23) N. Aké (50, 82)
  • Austria – Estonia 2-1  F. Kainz (68) M. Gregoritsch (88) – R. Sappinen (25)
  • Moldova – Cehia 0-0
  • Polonia – Albania 1-0  K. Świderski (41)
  • Suedia – Azerbaijan 2-0  E. Forsberg (38) B. Mustafazadə (65 og) V. Gyökeres (79) J. Karlsson (88) A. Elanga (89)
  • Muntenegru – Serbia 0-2 D. Vlahović (78, 90+5)
Urmăriți Playsport.ro și pe