Ironii la adresa lui Florin Andone înainte de revenirea la Brighton. Englezii nu mai știu cum să scape de el

Gabriel-Alexandru Ioniță / 24.06.2022, 21:28
Ironii la adresa lui Florin Andone înainte de revenirea la Brighton. Englezii nu mai știu cum să scape de el

Florin Andone se va întoarce din nou la Brighton And Hove Albion, după ce împrumutul său la Cadiz va expira la finalul acestei luni. Problema pentru atacantul român în vârstă de 29 de ani este reprezentată de faptul că el nu mai este dorit sub nicio formă de către englezi.

Aceștia l-au tot împrumutat în ultimii ani, în speranța că va confirma, iar una dintre echipele pentru care a evoluat în această perioadă va decide să îl transfere definitiv. Nu s-a întâmplat acest lucru însă, nici la Galatasaray, nici la Cadiz. Măcinat de accidentări repetate, Florin Andone a jucat extrem de puțin, iar atunci când a făcut-o nu a impresionat.

Florin Andone, ținta glumelor în Anglia cu ocazia revenirii la Brighton

El mai are contract încă un sezon cu clubul englez și este considerat o povară pentru acesta. Ba chiar a devenit subiect de glume în insulă, pentru că cei de la Brighton par a fi „blestemați” să „îl aibă pe cap” pe atacantul român, care a bifat 25 de meciuri pentru echipa națională și a marcat două goluri.

„Încă ești aici? Câte un jucător cu care fiecare club din Premier League rămâne pricopsit în această vară”, au titrat englezii un articol în care se vorbește despre astfel de probleme cu care se confruntă cluburile din prima ligă. Iar în text se face referire și la Florin Andone și situația sa contractuală de la Brighton and Hove Albion.

Cadiz (n.r. unde Andone era împrumutat de la Brighton) a încercat să-l trimită înapoi la jumătatea sezonului. Dar Brighton le-a reamintit răspicat spaniolilor că s-au înțeles asupra întregului an competițional. Acum, Andone nu mai este responsabilitatea lui Cadiz și devine iarăși problema lui Brighton până când îi expiră contractul, adică vara viitoare”, au scris cei de la Football 365.

Românul a fost numit „petardă” de jurnaliștii spanioli

De asemenea, Florin Andone nu a scăpat nici de „furia” presei din Spania. El nu a contribuit aproape cu nimic într-un sezon în care Cadiz abia a scăpat de retrogradare și a terminat pe locul 17, cu doar un punct peste Granada, prima echipă care a picat în La Liga B. Astfel, atacantul român a fost luat în colimator de jurnaliștii spanioli la final de sezon, care au mers până la a-l numi chiar „petardă”.

Prima oară, transferul său a fost întâmpinat cu entuziasm. Dar realitatea este că, în cele din urmă, nu a reușit să-și găsească un loc în echipă. Cel care a sosit la Cadiz ca o lovitură a sfârșit prin a ajunge o petardă”, au scris cei de la AS.