Istvan Kovacs a iscat un scandal monstru la FC U Craiova – CFR Cluj, dar ar putea arbitra finala Champions League, Manchester City – Inter

Cosmin Olteanu 02.06.2023, 09:39
Istvan Kovacs a iscat un scandal monstru la FC U Craiova – CFR Cluj, dar ar putea arbitra finala Champions League, Manchester City – Inter

Istvan Kovacs a iscat un scandal monstru la FC U Craiova – CFR Cluj, dar ar putea arbitra finala Champions League, Manchester City – Inter.

Finala Champions League dintre Manchester City și Inter este programată sâmbătă, 10 iunie, de la ora 22:00, la Istanbul, și va putea fi urmărită, în format live, pe playsport.ro.

Istvan Kovacs a iscat un scandal monstru la FC U Craiova – CFR Cluj, dar ar putea arbitra finala Champions League, Manchester City – Inter

Potrivit celor de la AS.com, care citează cotidianul italian La Repubblica, arbitrul Szymon Marciniak, care este delegat la centrul partidei Manchester City – Inter, a fost acuzat de faptul că a participat, în Polonia, țara sa natală, la o manifestație a unui grup de extremă dreaptă, cunoscut pentru poziția rasistă, homofobă, antisemită și xenofobă. Astfel că, arbitrul polonez ar putea să piardă meciul de la Istanbul.

Teoretic, Istvan Kovacs ar urma să arbitreze finala Champions League, dacă Szymon Marciniak va fi suspendat. Arbitrul român a fost anunțat rezerva lui Marciniak, la meciul de la Istanbul.

O decizie în acest sens ar urma să fie luată de UEFA în cursul zilei de vineri.

„UEFA a luat la cunoștință acuzațiile care îi sunt aduse lui Szymon Marciniak și va aduce clarificări imediat. UEFA și întreaga lume a fotbalului condamnă cu tărie ideile promovate de respectivul grup și ia aceste acuzații în serios”, a transmis UEFA.

Istvan Kovacs, scandal la CFR Cluj – FC U Craiova 1-0

Istvan Kovacs a fost implicat într-un mare scandal la partida CFR Cluj – FC U Craiova, 1-0, din finala barajului pentru Conference League, pe care a condus-o de la centru. Oficialii olteni au criticat în termeni duri arbitrajul „centralului” din Carei.

„Ce să mai zic, așa spuneam și eu. Mai bine nu se mai juca barajul ăsta și mergea CFR direct. Iar declarații, iar amenzi… Niciodată de când sunt în fotbal nu am avut atâția jucători care să fie revoltați pe maniera de arbitraj. Am văzut și eu cu ochiul liber. Sunt foarte frustrați.

Nu am votat eu așa ceva (n.red. pe Vassaras). Am mai avut probleme cu acest om. Nu are nicio treabă. L-au pus în față pe Vassaras, dar, de fapt, toate lucrurile le face Bodescu. A fost măcel. Nu am timp să reiau fiecare fază.

Ne-au vânat, a fost totul premeditat. A fost și penalty, dacă judeci faza asta așa cum a judecat-o același Istvan Kovacs la meciul U Craiova 1948 – Universitatea Craiova, când a dat două penalty-uri pentru hențuri.

Jucătorii mi-au spus că a fost henț și la al doilea șut al lui Baeten. A fost un moment de rătăcire (n.red. când a vrut să scoată echipa de pe teren). Frustrarea și furia a fost mare, mai ales la faza când a scăpat Ganea.

Nu era o ocazie extraordinar de mare, dar modul în care a gândit faza a confirmat toate deciziile luate în defavoarea noastră. Băieții ne-au spus că cei de la CFR erau praf, nu mai puteau să alerge. Arbitrul a văzut că CFR are probleme, de aia a oprit meciul.

El a vrut să câștige CFR neapărat. Nu avem nicio soluție. E un sistem viciat. O să ne cheme la Comisii. Credeți că Bodescu face de drag? I se spune sa facă. Știe că sunt rău de gură. Nici eu nu pot să dau nume, pentru că nu am dovezi, după aia mă trezesc cu dosare penale”, a spus Adrian Mititelu, patronul FC U Craiova, pentru Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe