Istvan Kovacs, caz special pentru arbitrajul românesc. Centralul beneficiază clemență din partea CCA

Robert Zanfir 17.01.2023, 17:32
Istvan Kovacs, caz special pentru arbitrajul românesc. Centralul beneficiază clemență din partea CCA

Istvan Kovacs (38 de ani) a lipsit de la acțiunea organizată în urmă cu o săptămână, la Buftea, de Federația Română de Fotbal. Delegat să arbitreze finala Cupei Națiunilor din Golf, „centralul” din Carei a sărit peste testele fizice ale arbitrilor.

Istvan Kovacs traversează o perioadă dintre cele mai solicitante. După Cupa Mondială din Qatar, unde a fost delegat ca arbitru de rezervă la opt partide, cel mai valoros arbitru român al momentului a participat la Cupa Națiunilor din Golf. La Basra, Kovacs a condus deja două partide și urmează să fie la centru și la finala competiției, dintre Irak și Oman, programată joi, 19 ianuarie. Imediat după, Kovacs va participa la Campionatul Mondial al cluburilor, între 1 februarie și 11 februarie 2023.

Istvan Kovacs, caz special pentru arbitrajul românesc

Iraq, Oman, Yemen, Arabia Saudit, Bahrain, Kuweit, Qatar și Emiratele Arabe Unite au participat la Cupa Națiunilor din Golf. Competiția a ajuns la faza finalei, care este programată joi, 19 ianuarie.

„După ce a aflat că a fost nominalizat pentru Campionatul Mondial al Cluburilor, Istvan Kovacs a fost delegat să conducă și finala Cupei Națiunilor din Golf, Irak – Oman.

Partida este programată joi, 19 ianuarie, pe International Stadium din Basra. Invitat să arbitreze la turneul aflat la ediția cu numărul 25, Kovacs va bifa astfel al treilea joc în competiție, după ce a arbitrat și meciul de deschidere plus încă o partidă din faza grupelor.

”Centralul” român îi va avea alături pe colegii săi din brigadă, pe asistenții Vasile Marinescu și Mihai Artene. Arbitrul de rezervă va fi Salman Falahy (Qatar), în timp ce în camera VAR se vor afla Jeremy Pignard (Franța) și Jiyedh Redouane (Maroc)”, se arată în comunicatul publicat pe FRF.ro.

Istvan Kovacs cu cărțile pe față despre situația de la Campionatul Mondial

Istvan Kovacs a dezvăluit, într-un interviu acordat pentru Playsport chiar în timpul Cupei Națiunilor din Golf, că a fost impresionat de atmosfera și organizarea de la Campionatul Mondial din Qatar. Arbitrul român a fost delagat la opt partide, dar nu a condus de la centru niciuna dintre ele.

„(Ce mesaj de felicitare primit în jurul World Cup a avut cel mai mare impact asupra sufletului tău?) Întotdeauna cele care vin din partea familiei mele. Sunt cei mai importanți oameni din lume, fiecare cuvânt de la ei devine cel mai important pentru mine, e firesc.

Chiar am rămas impresionat câte mesaje de felicitare și susținere au ajuns la mine de pretutindeni, m-am simțit apreciat și voi fi recunoscător mereu celor care cred în mine.

(Ce te-a emoționat cel mai tare la Cupa Mondială?) Nu am avut ocazia până la turneul final din Qatar să fiu implicat vreodată într-o partidă a unei naționale latino-americane.

Din fericire, am avut această șansă acum, fiind delegat în brigada de la Argentina – Mexic. Și a fost… unic! Atmosfera creată de suporterii ambelor reprezentative e greu de descris în cuvinte. Nu am mai trăit așa ceva!”, a mai declarat Istvan Kovacs în interviul acordat reporterului Playsport.

Urmăriți Playsport.ro și pe