Istvan Kovacs, dat în judecată de fanii lui Napoli. Napoletanii cer daune de 150 de milioane de euro

George Drafta 14.04.2023, 14:04
Istvan Kovacs, dat în judecată de fanii lui Napoli. Napoletanii cer daune de 150 de milioane de euro

Arbitrul român a avut parte de contestări din tabăra napoletană după prestaţia sa din turul sferturilor Ligii Campionilor, pierdut de liderul din Serie A în faţa celor de la AC Milan.

Iar la două zile după ce a oficiat respectivul joc, centralul de 38 de ani a primit o veste proastă. Fanii napoletanilor doresc să iniţieze o acţiune în instanţă. Prin care să îi ceară despăgubiri pentru faptul că a dezavantajat formaţia italiană.

Iar suma solicitată nu este deloc modică. 150 de milioane de euro consideră susţinătorii lui Napoli că ar trebui să achite Istvan Kovacs şi UEFA pentru a anula efectele deciziilor luate de arbitru în timpul partidei de pe San Siro.

Kovacs are o cotă bună, iar Marius Avram îl vede având şansa să fie delegat Kovacs are o cotă bună, iar Marius Avram îl vede având şansa să fie delegat inclusiv la finala Ligii Campionilor din acest an © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Kovacs are o cotă bună, iar Marius Avram îl vede având şansa să fie delegat inclusiv la finala Ligii Campionilor din acest an © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

“A încălcat principiile corectitudinii sportive și a favorizat-o clar pe AC Milan. Pregătim un proces colectiv prin care vom solicita daune în valoare de 150 de milioane de euro de la UEFA, Aleksander Ceferin și Marchetti.

Arbitrajul de pe San Siro riscă să distrugă visul unui întreg oraș și al milioanelor de fani care au iubit întotdeauna acest sport, cheltuind în mod naiv bani pentru a fi alături de echipa lor. UEFA nu o poate trata pe Napoli în această manieră”, a fost anunţul fanilor lui Napoli care au angajat deja o casă de avocatură care să îi reprezinte în instanţă.

Spalletti l-a luat la ţintă imediat după joc

Chiar dacă demersul are şanse infime de reuşită, el are darul de a-i construi o imagine negativă centralului român. Care a avut o ascensiune formidabilă în ultimul an. Antrenorul învinşilor a fost primul care a ieşit imediat după joc. Acuzându-l pe Istvan Kovacs în privinţa unor faze pe care consideră că le-a judecat greşit.

 Spallett a fost un car de nervi la finalul meciului de la Milano, Sursă foto: Imago/ Marco Canoniero
Spallett a fost un car de nervi la finalul meciului de la Milano, sursă foto: Imago/ Marco Canoniero

La fel ca şi fanii propriei echipe, Spaletti contestă eliminarea lui Anguissa, dar şi cartonaşul galben acordat lui Kim Min Jae. Care îl împiedică să evolueze în returul de pe arena Diego Armando Maradona, de marţi seară. În plus, este deranjat de nepenalizarea unui adversar pentru un gest nesportiv.

”Ne pare rău că nu îl vom avea pe Anguissa pentru retur. Eu cred că nu este corect să nu îl avem. Cartonașul galben primit de Kim? Dacă vorbim de gesturi necontrolate, să vorbim de momentul în care Leao a distrus steagul de la corner. Să mergem să le spunem copiilor să lovească steagul de la corner, pentru că oricum nu vor păți nimic”, a fost mesajul manifest al tehnicianului italian.

Urmăriți Playsport.ro și pe