Scandal și faze litigioase în Derby-ul Olteniei. Craiova a clocotit și am fost la un pas să asistăm la o tragedie

Gabriel-Alexandru Ioniță / 07.08.2022, 22:58
Scandal și faze litigioase în Derby-ul Olteniei. Craiova a clocotit și am fost la un pas să asistăm la o tragedie

Istvan Kovacs a dictat două lovituri de la 11 metri pentru CSU Craiova în finalul primei reprize a Derby-ului Olteniei cu FCU Craiova. În cazul primului penalty nu există niciun dubiu. S-a văzut foarte clar pe reluări că într-adevăr Jovan Markovic a fost faultat în careu de Van Durmen.

Istvan Kovacs a acordat eronat al doilea penalty pentru CSU Craiova

În schimb, la a doua lovitură de pedepsă, specialiștii au spus că Istvan Kovacs a luat decizia greșită. Atunci, Bahassa a fost lovit în cap de un șut trimis de Sergiu Hanca din lovitură liberă. „Centralul” din Carei a considerat însă că, înainte de acest moment, mingea a lovit și mâna fotbalistului de la FCU Craiova. Fapt ce nu a putut fi sesizat la niciuna dintre reluări.

Momentul a fost cu atât mai controversat cu cât Istvan Kovacs nici măcar nu a simțit nevoia să consulte monitorul de la marginea terenului pentru a vedea faza mai bine. Cel mai probabil, arbitrii din camera VAR i-au transmis că a luat decizia corectă în primă fază.

În pauza meciului, în direct la Digi Sport, Helmut Duckadam a spus că el a văzut că mingea l-a lovit doar în cap pe Bahassa. Iar fostul mare arbitru FIFA Ion Crăciunescu i-a dat dreptate „eroului de la Sevilla”.

A intuit doar. Mingea nu-și schimbă deloc traiectoria. Încep să-i dau dreptate (n.r. lui Helmut Duckadam, că nu l-a lovit în mână)”, a spus Crăciunescu.

Cel mai bine cotat arbitru român a dorit să revadă o fază mult mai simplă

În schimb, la faza primului penalty, care a fost foarte clar din prima secundă, Istvan Kovacs a dorit să revadă acțiunea înainte de a lua decizia. Fapt ce din nou l-a surprins pe Ion Crăciunescu.

Este penalty indiscutabil, dar mă surprinde cum un arbitru ca Istvan Kovacs, aflat la cinci metri de vază, are nevoie de ajutor din camera VAR”, a spus el în legătură cu acea fază.

Fanii lui FCU Craiova au făcut haos în prima parte a reprizei secunde

Peluza Sud 1997 a aruncat cu mai multe obiecte în teren, chiar în timp ce jocul era în desfășurare la poarta din fața ei. Torțe, bețe de steag și chiar un scaun au ajuns pe gazon, iar Istvan Kovacs a decis să îi trimită pe jucători la vestiare. Jocul a fost reluat după 10 minute. Din fericire, niciun jucător nu a fost lovit de aceste obiecte. În caz contrar, puteam asista chiar și la o tragedie în acele momente.

Cum au arătat echipele la Derby-ul Olteniei

FCU Craiova: R. Popa – R. Negru, Duarte, Paramatti, Huyghebaert – Asamoah, V. Achim – Baeten, Yassine Bahassa, Van Durmen – Compagno
Rezerve: S. Mogoșanu – R. Grigore, G. Enache, Dr. Albu, Sidibe, Marquet, Chițu, Cl. Bălan, G. Iancu
Antrenor: Marius Croitoru

CSU Craiova: Lazar – Martic, Papp, Da Silva, N. Bancu – Mateiu, Al. Crețu – Hanca, Baiaram, A. Ivan – Markovic
Rezerve: I. Popescu – Șt. Vlădoiu, Căpățînă, Screciu, Vătăjelu, Roguljic, Cîmpanu, Koljic, Rivaldinho
Antrenor: Laszlo Balint

CITEȘTE ȘI Probleme mari și cu VAR în Superliga. Debeljuh jură că nu trebuia eliminat cu Chindia: „Dacă ăsta e roșu, mă las de fotbal”