Italia nu schimbă selecționerul. Roberto Mancini rămâne, chiar dacă a ratat prezența la Mondial. Cine l-a convins să continue

Bordei Radu / 29.03.2022, 22:17
Italia nu schimbă selecționerul. Roberto Mancini rămâne, chiar dacă a ratat prezența la Mondial. Cine l-a convins să continue

Roberto Mancini a resimțit șocul eliminării surprinzătoare, din fața Macedoniei de Nord. Nimeni nu se aștepta la un asemenea eșec, mai ales de la o echipă care a dominat continentul cu doar câteva luni în urmă. Squadra Azzurra va privi, însă, de la televizor, al doilea mondial consecutiv. Dar Mancini va continua pe banca Italiei.

Roberto Mancini continuă la naționala Italiei. Jucătorii l-au convins că au nevoie de el

Vara trecută Roberto Mancini era noul împărat al Italiei. Antrenorul revitalizase naționala din Peninsulă, după o perioadă slabă, care culminase cu absența de la Mondialul din Rusia. Sub bagheta lui Mancini, Italia a redevenit o forță a Europei. Acesta a propus un fotbal mult mai ofensiv, expansiv și așa a reușit să dea lovitura și să aducă titlul european la Roma. Iar suporterii se gândeau deja la Mondialul din Qatar, unde Italia era văzută, deja, una din marile favorite.

Italia a părut că nu va avea probleme în grupă, dar două remize, în ultimele partide ale grupei, au trimis-o la baraj. Și apoi a urmat dezastrul de la Palermo. Cu toate acestea, nimeni de la Federație nu vrea să se despartă de Mancini. Jucătorii ar fi discutat și ei cu antrenorul și l-ar fi convins pe acesta să continue pentru a arăta că totul a fost un accident.

„Mă uitam prin vestiar și vedeam jucători capabili să câștige Mondialul. Dar noi nu vom fi acolo” a comentat Marco Veratti, la finalul meciului. Italienii vor mai aștepta alți 4 ani să se întoarcă la cea mai importantă competiție din fotbal.

Mama lui Mancini, cel mai dur critic al antrenorului

Selecționerul Italiei a primit, zilele trecute, o lovitură de unde nu se aștepta. Chiar mama fostului mare fotbalist a criticat dur alegerile acestuia pentru barajul cu Macedonia.

Uneori în fotbal lucrurile merg bine, alteori merg prost, asta este viața. Atacul nu a mers, deși am dominat meciul. L-aș fi adus pe Balotelli, e putenric, nu îl oprea nimeni în fața porțiia, a declarat femeia.

Nici fotbaliștii nu au scăpat de analiza dură a mamei selecționerului.

Nu vreau să îl critic pe Jorginho, dar a ratat de trei ori de la 11 metri. Greșelile astea ne-au costat, asta e realitatea. Nici Donnarumma nu știu dacă a făcut tot posibilul. Macedonia a tras un singur șut, poate nu putea fi apărat. Cred că unii s-au temut să nu greșească, păcat. Magia de la Euro nu s-a pierdut, a mai declarat doamna Mancini